REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii prinşi la furat au terenuri la Murfatlar, Cornu şi credite ipotecare

Poliţiştii prinşi la furat au terenuri la Murfatlar, Cornu şi credite ipotecare

Replica API 5 mai 2011 | 00:00 178

Şeful Poliţiei Române spune că dacă sunt vinovaţi, merită arestaţi

Şeful Poliţiei Române spune că dacă sunt vinovaţi, merită arestaţi

Odată ce a intrat "în mâinile" presei, chestorul Liviu Popa, prezent la Constanţa, a trebuit să îşi spună părerea referitor la ultimele evenimente pe plan local, care au cam şifonat imaginea Poliţiei constănţene. Primul subiect abordat a fost cel al celor 2 minori care au reuşit să evadeze, încătuşaţi, de sub nasul poliţiştilor de la Secţia 4, în urmă cu o săptămână. "Faptul că au plecat de acolo este o problemă a ofiţerului de caz, asupra căruia s-a început cercetarea prealabilă. Se vor lămuri împrejurările în care s-a întâmplat ce s-a întâmplat, după care se vor lua măsurile legale. Aceste stări de fapt implică o situaţie regretabilă", a declarat şeful IGPR.

Cel de-al doilea subiect pentru care i-a fost luat punctul de vedere, deşi a precizat că nu a fost înştiinţat, a fost cel legat de cei 3 poliţişti de la Transporturi, implicaţi în furtul de îngrăşăminte chimice de pe o linie CFR. De această dată, chestorul Liviu Popa a fost salvat de adjunctul IPJ Constanţa, comisarul-şef Adrian Rapotan: "Au început cercetările în prealabil, iar în funcţie de rezultatul cercetării, prin consiliul de disciplină, vom stabili vinovăţia. Nu este confortabil, este o pată neagră pe obrazul nostru, al Poliţiei constănţene, ne-o asumăm, dar există şi greşeli", a declarat Adrian Rapotan. Însă chestorul Popa nu a scăpat până nu şi-a spus punctul de vedere în legătură cu complicitatea poliţiştilor la furtul de uree. "Dacă se va dovedi că au fost implicaţi în furtul acestor materiale chimice, îşi merită soarta să fie trimişi în închisoare. Eu nu pot să mă pronunţ în legătură cu vinovăţia acestora. Un an de zile am fost directorul Direcţiei Generale Anticorupţie şi vreau să vă spun că, la început, ca poliţist nu îţi pică prea bine să lucrezi într-o structură care arestează poliţişti. Însă, lucrând acolo, mi-am dat seama că, de fapt, fac foarte mult bine celorlalţi poliţişti care sunt cinstiţi", a precizat şeful IGPR.

Ce spun declaraţiile de avere

Despre cei 3 poliţişti, Mirel Iulian Constantin, Claudiu Marian Crivăţ şi Vasilică Marian Anton, agenţi de poliţie judiciară ai Regionalei Transporturi, nu se ştiu prea multe. Declaraţiile de avere nu îi prezintă ca fiind nişte poliţişti bogaţi. Potrivit declaraţiei de avere a primului dintre ei, Mirel Iulian Constantin deţine 500 de metri pătraţi de teren intravilan în Murfatlar, teren cumpărat în 1999, pe lângă o casă de 200 metri pătraţi. Poliţistul conduce o maşină Dacia 1310 şi a făcut un credit bancar, în 2007, în valoare de 21.000 de euro. Cel de-al doilea poliţist, Claudiu Marian Crivăţ, deţine 880 metri pătraţi - teren agricol - în localitatea Cornu, judeţul Prahova, cumpărat prin credit bancar în 2003, deţine un apartament pe strada I.L. Caragiale din Constanţa, primit moştenire de către soţia sa, Violeta Crivăţ. El conduce o Skoda Fabia, achiziţionată în leasing în 2007. Salariul anual, aferent anului 2009, potrivit ultimei declaraţii de avere, a fost de 15.000 lei, la care se adaugă salariul soţiei sale, de 7.680 lei, de la SC Romaris SRL, unde lucrează ca telefonistă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614