REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii rutieri au explicat elevilor de la liceul Telecom importanţa disciplinei în trafic

Poliţiştii rutieri au explicat elevilor de la liceul Telecom importanţa disciplinei în trafic

Replica API 6 mai 2015 | 00:41 184

Având în vedere că principala cauză de producere a accidentelor rutiere la nivelul judeţului Constanţa o reprezintă indisciplina pietonală, săptămana aceasta, în cadrul programului „Săptămâna mondială a siguranţei rutiere!”, poliţiştii Serviciului Rutier Constanţa, desfăşoară activităţi de prevenire a accidentelor în rândul elevilor.

Astfel, miercuri, 6 mai, poliţiştii au desfăşurat activităţi de educaţie rutieră în rândul elevilor din cadrul Liceului de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, din municipiul Constanţa, unde elevii au fost informaţi cu privire la necesitatea respectării normelor rutiere, consecinţele implicării în evenimente rutiere, factorii conduitei rutiere preventive (cunoştinţele teoretice, practice, vigilenţa, prevederea, judecata şi îndemânarea) şi au primit informaţii şi recomandări cu privire la regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când sunt în trafic. Respectarea normelor de comportare civilizată pe stradă, familiarizarea tinerilor cu unele reguli de circulaţie rutieră, precum şi cunoaşterea legislaţei rutiere de către elevi reprezintă o prioritate pentru poliţiştii rutieri. La finele activităţii, tinerii au vizionat spoturi cu caracter preventiv şi au completat chestionare cu reguli de circulaţie. Astfel de activităţi vor continua pană la sfârşitul săptămânii, întrucât evenimentele organizate de poliţiştii rutieri sunt percepute pozitiv de elevi, dar şi de profesorii coordonatori.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367