REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţiştii s-au săturat de condiţiile dezastruoase din sistem: s-a înfiinţat Sindicatul Agenţilor din Constanţa

Poliţiştii s-au săturat de condiţiile dezastruoase din sistem: s-a înfiinţat Sindicatul Agenţilor din Constanţa

Replica API 7 decembrie 2015 | 00:00 294

Vor să-şi rezolve problemele pe plan local

Vor să-şi rezolve problemele pe plan local

Agenţii de Poliţie din Constanţa au ajuns la concluzia că rezolvarea problemelor ar fi mai eficentă dacă ar avea loc pe plan local. Astfel, cum au tot existat conflicte legale de Sindicaţul Naţional al Agenţilor de Poliţie, mai mulţi au ales să se retragă, înfiinţându-se acum Sindicatul Agenţilor de Poliţie Constanţa. Potrivit preşedintelui, respectiv Daniel Constantin Avasilcăi, sunt multe aspecte de analizat şi de pus la punct. În urma conflictelor din cadrul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, care s-au tot amplificat în ultima perioadă, mai mulţi membri au ales să se retragă.

Astfel, la nivelul judeţului nostru a apărut un nou sindicat, care se vrea diferit şi care vrea să aibă ca ţel rezolvarea problemelor poliţiştilor şi nu cele personale. „Mai mulţi din ţară ne-am dat seama că persoanele care sunt la Bucureşti, în vârful organizaţiilor naţionale, nu-şi fac treaba şi, mai mult, credem că au pactizat cu angajatorul. Au urmărit diverse interese personale. S-a luat decizia, şi nu sunt singurul – veţi vedea şi în alte judeţe din ţară, să ne reprezentăm singuri prin sindicate judeţene. Noi credem că, în scurt timp, vom înfiinţa şi o nouă Federaţie din aceste sindicate, care să ne reprezinte la nivel naţional”, a declarat, pentru „Replica”, Daniel Constantin Avasilcăi, preşedintele noului Sindicat al Agenţilor de Poliţie Constanţa.

Acesta a luat „naştere” la finele lunii octombrie, atunci când au fost eliberate actele de la Judecătoria Constanţa. „Admite cererea formulată de Sindicatul Agenţilor de Poliţie Constanţa, prin împuternicitul special al membrilor fondatori, cu sediul în Constanţa, strada Piaţa Ovidiu, nr. 11A, bloc A Sfat, judeţul Constanţa. Dispune înregistrarea în registrul special al Judecătoriei Constanţa”, potrivit documentului eliberat de magistraţi pe 23 octombrie 2015. La acea dată decizia nu a fost definitivă şi a putut fi contestată în termen de 15 zile. Însă, în momentul de faţă, putem spune că noul sindicat funcţionează cu „acte în regulă”.

Avasilcăi: „Încercăm să evităm să ajungă puterea organizaţiei la o singură persoană..., e periculos!”

„Considerăm că mai toate problemele cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor şi cu care încă ne confruntăm se pot soluţiona la nivel local împreună cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Nu avem nevoie de cineva care să ne explice de sus cum trebuie să facem. Sunt foarte mulţi care vor să se înscrie şi ţin să precizez că am ales un statut modern, democratic.

Conducerea este colectivă, nu mai există noţiunea de preşedinte în acel sens care a fost până acum. Atribuţiile revin unui birou permanent, compus din preşedinte, prim-vicepeşedinte şi 7 vicepreşedinţi. Deciziile le vom lua împreună cu membrii. Încercăm să evităm să ajungă puterea organizaţiei la o singură persoană pentru că timpul a demonstrat că această decizie este una periculoasă. Am zis că e mult mai bine aşa”, a mai spus Daniel Constantin Avasilcăi.

„Lipsa de personal, o mare problemă a Poliţiei Române în momentul de faţă”

Şi, chiar dacă este nou înfiinţat, sindicatul va începe munca în forţă şi spunem asta întrucât se pare că problemele sunt multe, începând de la lipsa personalului angajat, la dotări şi program de lucru. „Încercăm să contribuim la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale poliţiştilor, programul de lucru, încărcătura cu sarcini pe fiecare lucrător, condiţiile de securitate în muncă, tot ceea ce înseamnă un serviciu poliţienesc de calitate pentru că, până la urmă, aşa cum am spus-o mereu, pricipalul beneficiar al serviciului poliţienesc este toată societatea civilă.

Trebuie să avem poliţişti bine pregătiţi, bine dotaţi cu tot ce au nevoie: echipamente de protecţie cât şi pentru intervenţie la evenimente, autovehicule corespunzătoare dar şi personal suficient, care este una dintre priorităţi. Este o mare problemă a Poliţiei Române în momentul de faţă lipsa de personal. Sunt multe lucruri şi vom încerca să le analizăm şi asta pentru că organizaţiile naţionale au încetat de mult timp să lupte pentru noi”, a conchis preşedintele Sindicatului Agenţilor de Poliţie Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218