REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii se plâng că dau amenzi pentru cauciucuri, în timp ce ei circulă pe sârme

Poliţiştii se plâng că dau amenzi pentru cauciucuri, în timp ce ei circulă pe sârme

Replica API 17 decembrie 2011 | 00:00 101

Burlacu le atrage atenţia nemulţumiţilor că încă n-a nins!

Burlacu le atrage atenţia nemulţumiţilor că încă n-a nins!

Chiar dacă anul acesta rezultatele Poliţiei au ieşit pe plus la Constanţa, încă există unele nemulţumiri în rândul poliţiştilor, mai ales în ceea ce-i priveşte pe cei de la secţiile rurale din sudul litoralului. Poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia, prin intermediul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), reproşează conducerii IPJ Constanţa că maşinile de poliţie cu care sunt dotaţi sunt în ultimul hal, iar cauciucurile nu au mai fost schimbate de mai mulţi ani, actualmente fiind tocite "până la sârmă".

"Cauciucurile sunt sub orice critică, li se vede sârma în ele. Cum putem impune şoferilor să îşi pună cauciucuri de iarnă, atâta timp cât noi nu respectăm legea? Nu am mai primit cauciucuri de ani de zile. Nu primim nici consumabile, cum ar fi lichid pentru parbriz, uleiuri sau ştergătoare. De roţi de rezervă nici nu se mai pune problema. Nici o maşină de poliţie nu are roată de rezervă la noi, pentru că cei de sus nu au avut grijă să încheie un contract cu vreun service. Dacă un poliţist de la noi face pană, trebuie să şi-o facă din banii lui, dar ni se reproşează că nu spălăm maşinile la ieşirea din tură. Ei vor ca poliţiştii să se apuce să spele maşinile, îmbrăcaţi în uniformă, apoi să plece acasă, la terminarea programului, în loc să încheie un contract cu o spălătorie. Mai avem probleme şi cu benzina, pentru că, din câte am înţeles, de la Bucureşti se alocă în jur de 120 de litri de benzină lunar, iar maşinile consumă peste 200 de litri. Atunci cum să fie eficientă munca noastră, dacă nu avem ce ne trebuie, lucrurile esenţiale?", ne-a declarat Daniel Avasilcăi, liderul SNAP - Constanţa. Referitor la cele reclamate de Avasilcăi, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Valentin Burlacu a declarat: "Ţin să atrag atenţia că situaţia meteorologică încă nu impune sancţionările la care face referire persoana cxare v-a reclamat că maşinile Poliţiei nu sunt echipate corespunzător. În orice caz, îl rog pe cel care a reclamat, să prezinte direct conducerii problema". La rândul său, adjunctul IPJ Constanţa, comisarul-şef Adrian Rapotan, ne-a declarat că lucrurile nu stau chiar aşa. "În primul rând, legea nu se aplică în funcţie de starea cauciucurilor de la maşina poliţiei. La nivel de IPJ, s-a luat măsura dotării tuturor maşinilor cu cauciucuri de iarnă şi tot ce le mai trebuie. O parte dintre ele au fost deja echipate, iar cealaltă parte urmează. Este o prioritate a Inspectoratului, dar bugetul este unul de austeritate. În curând vor fi echipate toate maşinile cu tot ce trebuie, dar nu este chiar aşa cum spun cei de la SNAP. Ei dacă au ceva de comunicat, să se adreseze direct Inspectoratului, nu prin intermediul presei", ne-a declarat Rapotan. Într-adevăr, un număr mare de maşini, se pare că au primit cauciucuri de iarnă şi consumabile, fapt confirmat direct de poliţiştii din teren.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367