REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii şi jandarmii au luat cu asalt staţiunile din sudul litoralului

Poliţiştii şi jandarmii au luat cu asalt staţiunile din sudul litoralului

Replica API 8 iulie 2016 | 00:00 202

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei ai Serviciului Cabinet şi staţiunii Neptun au desfăşurat activităţi informativ - preventive pentru adoptarea unor măsuri de protecţie, pentru creşterea gradului de siguranţă personală, a bunurilor şi valorilor turiştilor de pe litoralul Mării Negre.

De asemenea, la activităţi au participat şi jandarmii din cadrul IJJ şi de la GMJ Tomis. Activităţile derulate fac parte din Planul de acţiune Litoral 2016 şi Priorităţile naţionale şi locale de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului. Astfel de acţiuni se vor derula pe tot parcursul Sezonului Estival 2016 pe întreg litoralul românesc.

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei din Mangalia şi Vama Veche au desfăşurat, la data de 7.07.2016, activităţi informativ – preventive şi au derulat un focus-grup privind siguranţa turiştilor din Vama Veche în vederea lansării Campaniei de prevenire a furturilor din staţiune. Astfel, poliţiştii au vizat prevenirea furturilor din camerele de hotel, din spaţiile de cazare, corturi, din autovehicule şi de pe plajă.

Activităţile au constat în instruirea administratorilor hotelurilor şi a personalului hotelier în vederea adoptării unor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel şi din auto (oferirea de pliante si afişe cu recomandări preventive), afişarea prin sprijinul administratorilor a unor recomandări preventive la recepţiile hotelurilor şi unităţilor de alimentaţie publică, precum şi în alte locuri vizibile frecventate de turişti, iniţierea unor discuţii cu turiştii aflaţi în staţiunea Neptun, pe tema prevenirii furturilor din camerele de hotel, din auto şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, implicit a dispariţiilor de minori de pe plajă, iniţierea unor discuţii cu turiştii aflaţi în Mangalia şi Vama Veche, pe tema prevenirii furturilor din camerele de hotel, din corturi, de pe plajă, din auto şi pentru prevenirea faptelor antisociale.

Obiectivul acestor acţiuni a fost informarea populaţiei cu privire la măsurile de siguranţă personală pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale furturilor din camerele de hotel, de pe plajă şi din auto, pentru prevenirea victimizării minorilor, respectiv a dispariţiilor de minori.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614