REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii şi „Marcel” - geamantanul vorbitor au întâmpinat turiştii în Gara Constanţa

Poliţiştii şi „Marcel” - geamantanul vorbitor au întâmpinat turiştii în Gara Constanţa

Replica API 13 iulie 2015 | 22:02 260

Campania inedită a Poliţiei Române a ajuns şi în Mamaia

Campania inedită a Poliţiei Române a ajuns şi în Mamaia

Mii de călători ajung zilnic în Gara Constanţa. Mulţi dintre ei, fie că sunt români sau cetăţeni străini, devin victime ale furturilor. Hoţii sunt tot mai abili şi vă pot lăsa în doar câteva secunde fără acte, bani, telefoane sau genţi. Este şi mesajul pe care îl veţi primi în aceast sezon estival în unele gări, staţii de autobuz sau aeroporturi, de la un geamantan vorbitor. Poliţia Română a dat startul unei acţiuni de prevenire a furturilor de şi din bagaje. Sâmbătă, 11 iulie a.c., oamenii legii au întâmpinat turiştii în Gara Constanţa.

Pe parcursul activităţii de prevenire, în mijlocul turiştilor, a fost prezent „Marcel Gentoiu”, un geamantan care va purta mesajul campaniei. Turiştii au primit sfaturi de la oamenii legii. Aceştia i-au informat cum să nu devină victime ale furturilor. Copiii s-au declarat încântaţi de acţiunea Poliţiei Române, pentru că „Marcel Gentoiu” vorbeşte. „Adică poţi avea o conversaţie cu el”, a spus o fetiţă. Oamenii recunosc că au tendinţa de a uita lucruri, în general telefoane, prin mijloacele de transport în comun, în tren, în gară sau la şcoală. Ei spun că această campanie este una bună, mai ales în perioada vacanţei de vară. Edi, un copil din Vulcan, l-a întrebat pe „Marcel Gentoiu” cum este la mare. După ce şi-a terminat ,,misiunea” din gară, Marcel a mers pe Faleza din Mamaia pentru a-i sfătuit pe turişti şi pe localnici să nu îşi lase bagajele nesupravegheate sau în grija unor persoane necunoscute. Marcel a fost însoţit de poliţiştii de la transporturi şi cei de la prevenire care le-au oferit celor prezenţi pliante cu recomandări preventive şi i-au sfătuit cu privire la măsurile de siguranţă pe care le pot lua pentru o vacanţă plăcută şi liniştită. În prima jumătate a anului, în urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti, furturile de la persoanele care călătoresc cu trenul au scăzut cu peste 8%, iar furturile de bagaje au scăzut cu 2%. „Marcel Gentoiu” roagă călătorii să aibă grijă de bagajele lor. „Marcel Gentoiu” este un bagaj pierdut şi recuperat de Poliţia Română: „Vă rog să aveţi grijă de bagajele dumneavoastră, ca să nu ajungă ca mine. De altfel, şi Poliţia Română vă recomandă acelaşi lucru”.

Pentru o călătorie în siguranţă, Poliţia Română vă recomandă:

Poliţiştii îi sfătuiesc pe turişti să aibă un comportament preventiv pe perioada vacanţei, pentru a preveni furturile de şi din bagaje. Campania Poliţiei Române va continua pe toată perioada verii. Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dumneavoastră atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje. Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje! Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei! Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi. La plajă, nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate sau în grija unor persoane necunoscute! Nu luaţi la plajă obiecte de valoare sau sume mari de bani!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614