REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii şi vameşii au confiscat mii de chinezisme destinate unei firme din Bucureşti

Poliţiştii şi vameşii au confiscat mii de chinezisme destinate unei firme din Bucureşti

Replica API 3 aprilie 2014 | 00:00 224

Acţiune în Portul Constanţa Sud Agigea

Acţiune în Portul Constanţa Sud Agigea

Lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu lucrători din cadrul Punctului de Poliţie de Frontieră Constanţa-Sud Agigea şi inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import - export şi a produselor contrafăcute ori piratate au efectuat un control fizic total asupra mărfurilor existente într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea la data de 17.02.2014, din China şi având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti.

Cu această ocazie s-a constatat că peste 11.000 jucării sunt susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală(avioane, laptop-uri, aparate foto, puzzle-uri, jocuri electronice tetris), purtătoare ale unor mărci înregistrate. Mărfurile în cauză, având o valoare de piaţă estimată de 203.340 lei, au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei. De asemenea, la data de 06.02.2014, lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, au efectuat un control fizic total asupra mărfii existente într-un alt container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea, din China şi având ca destinatar o societate comercială din Ilfov. Cu ocazia controlului s-a constatat că 960 compleuri tricotate, pentru copii sunt susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală, purtând însemne ale unor mărci înregistrate. Mărfurile în cauză, având o valoare de piaţă estimată la 48.000 lei, au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367