REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii verifică persoanele care vând artificii: neregulile se pot lăsa cu sancţiuni usturătoare!

Poliţiştii verifică persoanele care vând artificii: neregulile se pot lăsa cu sancţiuni usturătoare!

Replica API 5 decembrie 2014 | 00:09 216

Aviz amatorilor:

Aviz amatorilor:

Cum sezonul materialelor pirotehnice a sosit, în perioada 17 noiembrie - 31 decembrie a.c., IPJ Constanţa derulează activităţi specifice pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R. Astfel, până în prezent, poliţiştii constănţeni au efectuat mai multe controale la societăţi comerciale ce importă astfel de produse, au reautorizat 19 persoane juridice care efectuează operaţiuni cu produse pirotehnice, 3 societătii nefiind autorizate întrucât nu îndeplineau condiiţiile de siguranţă. Menţionăm faptul că, se pot comercializa doar produse din categoria I de risc (artificii), fiind interzisă comercializarea petardelor şi a pocnitorilor.

Cei care vând articole pirotehnice fără drept şi minorilor riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 1 an. Precizăm faptul că neîndeplinirea condiţiilor legale privind inscripţionarea pe ambalajul obiectelor artizanale de distracţie, fabricate şi confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice, în limba română, a denumirii, clasei din care fac parte, instrucţiunilor de folosire, termenului de garanţie, precum şi pericolelor care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 7.500 de lei. În categoria I sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliţi).

“În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă”, au precizat reprezentanţii IPJ prin intermediul unui comunicat de presă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614