REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii vor fi dotaţi cu microfoane şi camere de luat vederi, ataşate pe uniforme!

Poliţiştii vor fi dotaţi cu microfoane şi camere de luat vederi, ataşate pe uniforme!

Replica API 9 noiembrie 2016 | 00:32 479

Ce veste!

Ce veste!

Sindicatul Poliţiştilor Europeni Europol a precizat că primul proiect european a fost finalizat, fiind vorba despre o investiţie în dispozitive audio-video care să fie purtate de poliţiştii care intră în contact direct cu cetăţenii.

„Aşa cum am precizat încă de la început, prin intermediul Sindicatului EUROPOL, vrem sa promovăm o altfel de luptă sindicală. Vrem sa spargem barierele stabilite de celelalte sindicate şi să ne trezim din letargia sindicală în care ne aflăm de mai bine de 2 ani, timp în care niciun sindicat nu a mai produs rezultate. De aceea, anterior lansării Sindicatului Europol, la începutul lunii septembrie 2016, prin intermediul unui sondaj pe facebook, în grupul Politişti Adevraţi, unde sunt peste 12.000 de membri (poliţişti, ziarişti, dar şi simpli cetăţeni) am evaluat nevoia şi necesitatea unor dispozitive audio-video care să fie purtate de poliţiştii care intră în contact direct cu cetăţenii.

Tot în susţinerea acestui demers, am avut întâlniri cu reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe care i-am invitat să ne susţină în demersul noastru de a achiziţiona astfel de dispozitive, în cadrul unui proiect pilot, cu o durată de 3 luni, în urma căruia să analizăm impactul pe care aceste dispozitive (bodycam-uri) le au asupra muncii de poliţie. Ambele structuri au agreeat utilizarea acestor dispozitive, cu observaţia că îşi doresc ca protocolul de colaborare să fie încheiat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, potrivit reprezentanţilor Europol. Tot aceştia au specificat că organizaţia a achiziţionat un prim lot de 10 dispozitive, pe care le va pune la dispoziţia poliţiştilor de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei. Ulterior, se pare că acestea vor ajunge şi la Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367