REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

POLIȚISTUL ACUZAT de AGRESAREA unui AVOCAT în secția de Poliție, achitat

POLIȚISTUL ACUZAT de AGRESAREA unui AVOCAT în secția de Poliție, achitat

Replica API 24 iulie 2021 | 23:19 2380

Tiberiu Petrovici (polițist) a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru ultraj și purtare abuzivă, însă a depus apel, care s-a judecat pe 23.07.2021. Magistrații Curții de Apel Constanța l-au achitat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj judiciar, condamnându-l doar pentru purtare abuzivă. Astfel, el a primit 6 luni, cu amânarea aplicării pedepsei.

Adrian Gheorghiță a declarat că în luna august 2019 a fost solicitat de un client să-l asiste în incinta sediului de Poliție Mamaia. La câteva zile, același client l-a sunat să-i spună că nu primise procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției, precum și faptul că-și uitase portofelul și niște acte în sediul Poliției. Pentru aceste motive, persoana vătămată s-a deplasat la finalul lunii august la sediul Poliției Mamaia, s-a îndreptat către o cameră din față, unde a văzut 3 lucrători de poliție, unul din ei servea masa, fiind vorba de inculpatul din prezenta cauză. Avocatul s-a prezentat lucrătorilor de poliție, le-a arătat legitimația și le-a spus motivul prezenței sale în sediu. După ce persoana vătămată și-a declinat identitatea, inculpatul a început să ridice tonul, i s-a adresat într-un mod nepotrivit și i-a cerut să iasă din secția de Poliție, în timp ce continua să mănânce. Persoana vătămată i-a reproșat inculpatului că un lucrător de poliție nu trebuie să vorbească într-o asemenea manieră cu un avocat și mai ales în timp ce consumă alimente. În acel moment, inculpatul s-a ridicat și l-ar fi împins violent, cu ambele mâini, în zona pieptului pe Adrian Gheorghiță, proiectându-l în altă persoană care se afla în sediul Poliției.

Decizia Judecătoriei Constanța

Polițistul a încercat să acrediteze ideea că persoana vătămată s-a prezentat la sediul Poliției sub un motiv fals, că în realitate totul a fost o înscenare. De altfel, pornind de la această idee a și solicitat achitarea sa sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj judiciar și purtare abuzivă.

Decizia Curții de Apel Constanța (faza de apel)

Prima instanță, adică Judecătoria Constanța, a decis să-l condamne pentru ambele capete de acuzare, însă, la apel, a rămas în picioare doar acuzația de purtare abuzivă. Precizăm că pedeapsa e cu amânare.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu te pune nimeni sa apelezi la un avocat si nici nu-ti baga mana in buzunar! Te poti apara si singur daca esti in stare!
9
4
Adi , avocatul plii, stim cu totii cine esti, o javra de om , prietenii stiu de ce
16
5
Trebuia sa se ridice de la masa, ca sa-i faca lui pe plac. Bine i-a facut militianul
13
6
Avocat plin de figuri in cap, iar politistul a indraznit sa-l impinga. Degeaba nu l-a impins.
14
7
Daca ai bani te potvajuta frate. Fratii trebuie sa se ajute. Politistii si Dafinii au fost mereu ca Fratii. Te poop
3
5
Deci nimic nu i-a facut. Bun sistem.
17
6
Te roaga sa l astepti sa termine de servit masa si tu insisti ca problema ta e urgenta dar de fapt nu e trebuie sa te astepti sa fii strivit ca un gandac ce esti si omul sa nu fie condamnat pentru asta.
11
14
Avocatii au devenit foarte obraznici. Stie doar sa ceara bana dart solutii bune ioc.
16
15

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614