REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Poliţistul Boris Lintarov încă nu ştie dacă va rămâne sau nu în Poliţie

Poliţistul Boris Lintarov încă nu ştie dacă va rămâne sau nu în Poliţie

Replica API 11 mai 2011 | 00:00 268

După ce a avut "tupeul" să înfrunte un interlop,

După ce a avut "tupeul" să înfrunte un interlop,

Situaţia poliţistului Boris Lintarov, care a avut curajul să înfrunte un interlop din Hârşova, este în continuare incertă. Asta pentru că, în loc să îl sprijine, fiind unul împotriva a 30 de infractori, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a deschis o anchetă împotriva lui, punându-l la dispoziţie până la finalizarea acesteia, urmând ca la final să se ia unele măsuri legale, fiind posibil să se ajungă chiar la excluderea din rândul poliţiştilor.

"S-au luat mai multe măsuri împotriva mea, pe baza declaraţiilor celor cu care am intrat în conflict. Toată lumea ia în calcul ceea ce spun ei, pentru că sunt mai mulţi, pe când eu sunt unul singur, nu pot fi credibil pe lângă ceilalţi 30. După cum am mai spus, sunt şi persoane care ştiu adevărul, însă le este frică să declare la Poliţie. Majoritatea celor din Hârşova şi din împrejurimi a avut de-a face cu ei, au fost bătuţi şi ameninţaţi. Întrebaţi cetăţenii din Hârşova despre ei, dar fără să le daţi numele, pentru că ar fi un risc prea mare pentru oameni", ne-a declarat Boris Lintarov. Dacă anchetatorii vor decide că poliţistul şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, s-ar putea adeveri cea mai mare temere a sa, excluderea, cu toate că toate indiciile de până acum înclină balanţa în favoarea sa. Reamintim că totul s-a întâmplat la începutul lunii martie a anului curent, când, aflându-se în timpul liber, împreună cu prietena sa au trecut pe lângă grupul celor mai dubioase personaje din Hârşova, care au la activ zeci de infracţiuni comise, unii dintre ei având chiar condamnări. Unul dintre aceştia i-a adresat mai multe cuvinte jignitoare şi chiar "s-a dat" la poliţistul care a scos pistolul cu bile de cauciuc şi i-a împărţit interlopului câteva dintre acestea, pentru a se apăra. Numai că gestul său de apărare s-a îndreptat împotriva sa, fiind acuzat că şi-a folosit arma în afara serviciului. Arma neletală era proprietate personală, iar poliţistul avea permis pentru aceasta. Se aşteaptă rezultatul anchetei, procurorii fiind cei care vor decide soarta poliţistului.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218