REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţistul care a tras când a fost făcut "gabor împuţit" şi-a dat demisia

Poliţistul care a tras când a fost făcut "gabor împuţit" şi-a dat demisia

Replica API 3 august 2011 | 00:00 104

Fost adjunct la Poliţia Crucea

Fost adjunct la Poliţia Crucea

Poliţistul Boris Lintarov, fostul adjunct al Poliţiei Crucea, care a avut curajul să înfrunte un infractor cunoscut în Hârşova, a fost exclus din sistem. De fapt, potrivit IPJ, Lintarov nu a fost dat afară, ci şi-a depus singur demisia, intrând în rezervă, încă de acum 2 luni. El este cel care i-a tras mai multe bile de cauciuc în spatele celui care l-a jignit în public, făcându-l "gabor împuţit", şi care l-a ameninţat, în mod repetat, pe el şi pe prietena sa, atunci când nu era în timpul programului.

Incidentul care a pus capac s-a petrecut la începutul lunii martie a anului curent, când, aflându-se în timpul liber, împreună cu prietena sa, au trecut pe lângă grupul celor mai dubioase personaje din Hârşova, care au la activ zeci de infracţiuni comise, unii dintre ei având chiar condamnări. Unul dintre aceştia i-a adresat mai multe cuvinte jignitoare şi chiar "s-a dat" la poliţistul care a scos pistolul cu bile de cauciuc şi i-a împărţit acestuia câteva dintre acestea, pentru a se apăra. Numai că gestul său de apărare s-a îndreptat împotriva sa, fiind acuzat că şi-a folosit arma în afara serviciului. Arma neletală era proprietate personală, iar poliţistul avea permis pentru aceasta. Şi mai grav a fost că cel împuşcat avea pe lângă el încă 30 de indivizi, care au fost martori în favoarea lui Cristian Ouatu, prietenul lor împuşcat. Din lipsa unor martori care să-l susţină, Boris Lintarov a fost anchetat, după care a fost "nevoit" să-şi părăsească locul de muncă, insigna şi uniforma, acele lucruri pe care şi le dorea de când era copil. "Mi-am dat demisia de onoare de la 1 iunie, nu am aşteptat să mă dea ei afară. Nu îmi pare rău că am plecat, îmi pare rău că am intrat în Poliţie. Din afară se vede altfel, dar în interior totul este altfel. În continuare o să mă descurc eu cumva. Dar nu mi se pare corect ce s-a întâmplat, adică ceilalţi sunt cetăţeni onorabili, corecţi, iar eu sunt ăla rău care a tras în ei. Dacă sunt atât de onorabili, de ce au devastat sediul Poliţiei Hârşova? Dar despre asta nu s-a pomenit nimic în raport, numai eu eram vinovat, fiindcă m-am apărat. Ăia au spart geamurile Poliţiei, iar eu sunt acuzat de ultraj contra bunelor moravuri", ne-a declarat poliţistul Lintarov. "Asta este, uneori şi noi suntem obligaţi să luăm măsuri pe care nu le împărtăşim. Dar acesta este regulamentul", ne-a declarat şi inspectorul-şef al IPJ Constanţa, Valentin Burlacu. În continuare, dosarul se află pe masa procurorilor, urmând, probabil, să ia drumul instanţei de judecată, asta dacă reprezentanţii Ministerului Public vor decide trimiterea în judecată a lui Lintarov.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614