REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţistul care lua taxă de protecţie de la hoţii de fier a băgat în belea şi un jandarm

Poliţistul care lua taxă de protecţie de la hoţii de fier a băgat în belea şi un jandarm

Replica API 21 mai 2013 | 00:00 163

"Satisfăcător", "nebunel", cu împrumut la bancă, filmat de infractori şi "servit" şefilor

"Satisfăcător", "nebunel", cu împrumut la bancă, filmat de infractori şi "servit" şefilor

Au ajuns sub lupa şefilor şi chiar şi-au pierdut locurile de muncă. Este vorba despre un poliţist din cadrul Secţiei IV Poliţie, şi un jandarm, care, formând o patrulă mixtă, nu au luat măsurile ce impuneau în cadrul unei acţiuni, muşamalizând totul. Mai exact, este vorba de un eveniment ce s-a derulat în data de 17 mai a.c., când agentul de poliţie, fiind în serviciul de patrulare, ar fi luat fără aprobare autoturismul personal, s-ar fi deplasat pe strada Baba Novac în zona fostei societăţi Energia, unde ar fi primit o sumă de bani de la două persoane care sustrăseseră fier vechi. Culmea este că el a fost filmat chiar de hoţi! Acesta şi-a depus demisia în cele din urmă, în timp ce jandarmul este cercetat.

Poliţistul care, în loc să-şi facă meseria, se dăduse de partea infractorilor, câştigând ceva bani de pe urma noilor "îndeletniciri", se pare că nu era chiar o persoană cu simţul raţiunii. Mai exact, acesta era considerat ca având o fire ceva mai nestatornică, un "nebunel" după cum l-au caracterizat colegii. În plus, Costel Tănase, din cadrul Secţiei 4 Poliţie Constanţa, ar fi luat calificativul cel mai slab la evaluarea din anul 2012, adică "satisfăcător". După ce a fost prins, acesta şi-a dat demisia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, evenimentul petrecându-se duminică, în jurul orelor 20.00. Reamintim că, la data de 19 mai a.c., poliţiştii constănţeni, acţionând în baza unor sesizări, au surprins în flagrant, în zona Energia din municiupiul Constanţa, mai multe persoane care sustrăgeau fier vechi. Cu această ocazie s-a documentat şi activitatea unui poliţist, despre care existau date că nu ar fi luat măsurile legale împotriva respectivelor persoane. S-a constatat faptul că, la data de 17 mai a.c., agentul de poliţie, fiind în serviciul de patrulare, ar fi luat fără aprobare autoturismul personal, s-ar fi deplasat pe strada Baba Novac în zona fostei societăţi Energia, unde ar fi primit o sumă de bani de la două persoane care sustrăseseră fier vechi de la respectiva societate comercială. Comanda IPJ Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Poliţistul, proprietarul unui apartament şi a unui Volkswagen Passat

Potrivit declaraţiei de avere din anul 2012, Costel Tănase, agent de ordine publică din cadrul Secţiei IV Poliţie, are un apartament de 53 de metri pătraţi, în municipiu, achiziţionat în anul 2006, titular fiind soţia. De asemenea, este deţinătorul unui autoturism marca Volkswagen Passat, fabricat în anul 2003 şi achiziţionat în 2007. În anul 2005 a contractat un credit bancar, la Raiffeisen, în valoare de 40.000 de euro, scadent în anul 2030. Venitul anual încasat de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa este de 20.000 de lei. Revenind la rezolvarea cazului, aceasta nu se opreşte aici, pe fir intrând şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa, în cadrul căreia se derulează o anchetă internă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurilor în care s-a produs evenimentul. Totodată unitatea de jadarmi va coopera cu instituţiile abilitate în vederea stabilirii gradului de implicare a subofiţerului. "Întrucât este vorba de o echipă mixtă, pentru completarea efectivului de poliţie punându-se la dispoziţie subifiţeri sau ofiţeri, când este cazul, din cadrul Jandarmeriei, constituindu-se echipe mixte, în funcţie de evoluţia situaţiei operative, este necesară o anchetă în acest caz.", a declarat, pentru "Replica", Codrin Popoiu, purtătorul de cuvânt din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa. În cazul în care jandarmul se va face vinovat de abateri de la disciplina militară, neîndeplinirea datoriilor, încălcarea normelor de conduită militară, ar putea să se aleagă cu avertisment sau mustrare scrisă, retrogadare în funcţie, amânarea înaintării în grad. Totodată, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 cercetează în stare de libertate 7 bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, care în noaptea de 19 spre 20.05.2013, au sustras 14 fişete metalice, o scară şi alte bunuri metalice din incinta fostei societăţi Energia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218