REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţistul care şi-a riscat viaţa în incendiul de la Topraisar, recompensat cu o diplomă de onoare

Poliţistul care şi-a riscat viaţa în incendiul de la Topraisar, recompensat cu o diplomă de onoare

Replica API 22 ianuarie 2015 | 22:42 226

Eveniment la IGSU

Eveniment la IGSU

În cadrul activităţii de evaluare anuală a activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa în anul 2014, agentul de poliţie Bogdan Tarmigan a fost recompensat pentru că a asigurat primele măsuri pentru stingerea unui incendiu izbucnit în data de 17 ianuarie 2015, la un imobil din localitatea Topraisar.

„Spiritul civic şi iniţiativa de care a dat dovadă tânărul poliţist, reprezintă o confirmare a implicării şi devotamentului pe care cadrele Poliţiei Române le manifestă în asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică la nivelul comunităţilor”, a apreciat inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel dr. Nicolae Cornea, într-o scrisoare de mulţumire adresată cu acest prilej chestorului general de poliţie dr. Petre Tobă. Astfel, în semn de recunoştinţă pentru curajul, devotamentul şi operativitatea de care a dat dovadă pe timpul misiunii de localizare şi stingere a incendiului, prezent la activitate, prim adjunctul inspectorului general, domnul locotenent colonel Daniel Marian Dragne, i-a oferit agentului de poliţie o diplomă de onoare în numele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Reamintim că, la data de 17 ianuarie a.c., ora 18.00, poliţiştii din Topraisar au fost sesizaţi despre faptul că la o locuinţă aflată pe strada Stejarului a izbucnit un incendiu, care se propaga foarte rapid. La faţa locului s-a deplasat tânărul agent de poliţie Bogdan Tarmigan, ajutor şef de Post. Acesta a constatat faptul că, pentru stingerea incendiului, proprietarii casei, persoane de vârsta a III-a, nu au avut posibilitatea de a interveni. Pentru diminuarea pagubelor materiale şi protejarea bunurilor locatarilor, poliţistul a pătruns în imobil, a urcat în pod şi pe acoperişul casei, unde, sprijinit de cetăţenii din localitate, a acţionat pentru stingerea incendiului. Ca urmare a intervenţiei agentului de poliţie, focul a fost limitat. De precizat faptul că poliţistul a fost rănit. Ulterior, propritarii locuinţei au spus că au fost salvaţi de la moarte de către poliţist: „A venit un tânăr poliţist şi mi-a dat primul ajutor. Eram acolo, căzută. M-au luat pe braţe şi m-au băgat în casă până au venit cei de la SMURD. Până au venit pompierii, agentul de Poliţie a ameliorat treaba. S-a urcat în pod şi a scos şipcile care începuseră să ia foc. Dacă nu venea agentul de poliţie, luam foc. Ardeam ca şobolanii în casă”, au spus ei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218