REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Poliţistul Cicerone, denunţat de Karam pentru a scăpa de condamnare cu executare?

Poliţistul Cicerone, denunţat de Karam pentru a scăpa de condamnare cu executare?

Replica API 10 iulie 2015 | 00:00 109

Adus la Tribunalul Constanţa

Adus la Tribunalul Constanţa

Cicerone Dincă

Patronul restaurantului Beirut, George Karam, este cercetat penal în dosarul incendiului în urma căruia trei fete şi-au pierdut viaţa. Recent, procurorii DNA Constanţa au organizat un flagrant, prins fiind poliţistul din cadrul Gărzii de Coastă, Cicerone Dincă. El solicitase suma de 22.000 de euro pentru a interveni pe lângă o rudă a sa, procuror la Galaţi, aceasta, la rândul ei, urmând să intervină pe lângă alte persoane influente din Bucureşti, fiind vorba de dosarul mai sus menţionat.

De asemenea, Dincă mai solicitase pentru el şi piese de mobilier în valoare de 6.000 de euro, astfel de discuţii având loc între el şi Karam, în cursul lunii iunie, la domiciliul afaceristului. Toate bune şi frumoase numai că, în momentul în care să primească şi „caşcavalul”, adică pe 8 iulie, pac! flagrant. Procurorii DNA şi-au făcut treaba, l-au reţinut pe Cicerone, propus spre arestare, tot tacâmul. Joi, 9 iulie, poliţistul a fost dus la Tribunalul Constanţa, însă nu a vrut să facă declaraţii, trecând glonţ pe lângă jurnalişti.

Potrivit informaţiilor noastre, denunţătorul este chiar George Karam, care, cel mai probabil, a avut de gând să se aleagă cu o pedeapsă ceva mai favorabilă, cu suspendare probabil, alegând să colaboreze cu autorităţile. Reamintim că, în aprilie 2014, restaurantul Beirut a fost cuprins de flăcări, trei angajate murind. Ulterior, a început cercetarea penală în cazul lui George Karam, acesta fiind pus sub control judiciar.

Potrivit procurilor, Karam şi Constantin Pavel, în calitate de administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi au amenajat Restaurantul Beirut, folosind soluţii şi metode de construire adoptate de către cei doi administratori (care nu aveau studii şi cunoştinţe temeinice de specialitate), cu consecinţa decesului a trei persoane, a vătămării corporale a altor două şi distrugerea imobilului modificat, în urma incendiului produs.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102