REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Poliţistul Edvin, confundat cu Elvir de la Secţia 5, în dosarul "şpagă pentru rutierişti"

Poliţistul Edvin, confundat cu Elvir de la Secţia 5, în dosarul "şpagă pentru rutierişti"

Replica API 28 aprilie 2011 | 00:00 291

Pus "la dispoziţie", aşteaptă de doi ani scoaterea de sub urmărirea penală

Pus "la dispoziţie", aşteaptă de doi ani scoaterea de sub urmărirea penală

După doi ani de când au comis-o, procurorii s-au convins că au încurcat borcanele şi au cercetat o persoană nevinovată, cel puţin aşa susţine un poliţist care apare într-un dosar de luare de mită. Mai exact, anchetatorii au făcut cercetări, însoţite de o serie de restricţii, în cazul unui poliţist de la Secţia 4, care poartă un nume asemănător cu adevăratul făptaş, care este încadrat la Secţia 5. Este vorba despre celebrul dosar privind "Lotul celor 39 de rutierişti", cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Printr-o eroare, agentul Edvin Osman, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale de la Secţia 4, a fost cercetat de Parchet "din greşeală", în locul lui Elvir Osman, de la Secţia 5, adevăratul făptaş. În urma materialului apărut în "Replica" în prima decadă a lunii martie, referitor la cazul poliţistului anchetat nevinovat, atât superiorii din cadrul IPJ, cât şi procurorii, au luat la cunoştinţă despre eroarea comisă, şi au dispus identificarea persoanei care ar fi trebuit cercetată pentru faptele reţinute în sarcina "lotului", susţine Edvin Osman. Partea proastă este că, deşi era nevinovat, lui Edvin Osman i-a fost tăiat salariul, a primit mai multe interdicţii prin care nu avea voie să se mute sau să participe la concursuri de avansare în grad. Şi mai grav este că, în ciuda faptului că adevăratul învinuit a fost citat şi i s-au adus la cunoştinţă învinuirile, Edvin Osman de la Secţia 4 încă nu a primit scoaterea de sub urmărire penală şi este lăsat, în continuare, "la dispoziţie". "Adevăratul Osman despre care se vorbeşte în dosar a fost citat la începutul lunii, dar nu cred că ar avea vreo vină. Până la urmă, vina este a celor care au încurcat persoanele, mai departe nu ştiu. În mod normal, trebuia să existe o verificare a persoanelor înainte să se intre cu mascaţii peste ele în casă. Eu am sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la eroarea produsă, pentru că a trecut o perioadă de 2 ani fără a fi dată vreo soluţie, iar eu am fost pus la dispoziţie cu drepturile limitate la maxim. (...) Colegii şi şefii se comportă cu mine frumos, mă întreabă mereu dacă am primit vreo soluţie. Ei ştiu că nu am nici un amestec în dosarul respectiv, pentru că, fiind la Investigaţii Criminale, eu umblu îmbrăcat în civil, nu port uniformă şi nu pot opri maşinile pe şosea, aşa cum se precizează în dosar, pentru a cere şpagă. Eu nu am fost scos de sub urmărire penală şi asta mă afectează. Cred că inspecţia juridică a CSM a luat deja la cunoştinţă despre sesizarea formulată de mine. Aştept în continuare să mi se facă dreptate", ne-a declarat Edvin Osman.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614