REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţistul hotelier din Eforie s-a urcat cu maşina pe sensul giratoriu din Tuzla

Poliţistul hotelier din Eforie s-a urcat cu maşina pe sensul giratoriu din Tuzla

Replica API 2 aprilie 2012 | 00:00 620

Dragoş Radu, băut la volan, a fugit de la locul incidentului

Dragoş Radu, băut la volan, a fugit de la locul incidentului

Şeful Formaţiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Eforie, comisarul-şef Dragoş Radu, s-a urcat cu maşina pe sensul giratoriu din localitatea Tuzla, vineri seara. Incidentul a avut loc, se pare, ca urmare a consumului de băuturi alcoolice cu puţin timp înainte de a se urca la volan. Colegii de la Rutieră s-au deplasat rapid la faţa locului, unde au identificat maşina ca fiind a ofiţerului de la Poliţia Eforie, însă în maşină nu mai era nimeni, probabil pentru a se invoca faptul că maşina fusese împrumutată altei persoane, care a provocat accidentul, care a avut loc la ora 22:47. Mai mult decât atât, surse neoficiale susţin că un poliţist de la Secţia 3 Rurală l-ar fi ajutat să fugă de la faţa locului, iar Dragoş Radu ar fi contactat câţiva "interlopi" locali, solicitându-le să ia vina asupra lor. Acest aspect nu a fost confirmat de anchetatori. Însă, în mod indirect, poliţiştii au stabilit că la volanul autoturismului s-a aflat ofiţerul de poliţie Dragoş Radu, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Pe lângă ancheta începută de procurori, şi comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul de poliţie, chiar dacă, potrivit oficialilor IPJ, poliţistul în cauză nu se afla în timpul orelor de program. "Se bănuieşte că el era la volan. Unele persoane spun că el era, altele spun că nu era el. Eu nu ştiu ce să spun, de anchetă se ocupă colegii de la Rutieră şi s-a început şi cercetarea prealabilă în cadrul Inspectoratului. În trecut nu a mai avut probleme de acest gen. Dar indiferent cine era la volan, până la urmă era o tamponare, era mai simplu dacă stătea pe loc până veneau cei de la Rutieră", ne-a declarat şeful Poliţiei Eforie, comisarul-şef Gabriel Coteanu.

A mai fost în atenţia presei, prin prisma hotelului administrat de soţie

Potrivit declaraţiei de avere, aferentă anului 2010, nu se poate spune că poliţistul Dragoş Radu o duce rău. El deţine un teren intravilan de 340 metri pătraţi, pe strada Bucovinei numărul 15 din Eforie Nord, pe care şi-a construit un ditamai hotelul de 800 metri pătraţi (desfăşurat, adică parter plus 2 etaje plus mansardă), care este trecut sub forma de casă de locuit şi care figurează pe numele soţiei, Ileana Dragoş. Totodată, soţii Dragoş mai deţin un apartament în Năsăud şi unul în Eforie. De menţionat că, potrivit declaraţiei de avere, poliţistul Dragoş conduce un autoturism Dacia Logan, cumpărat în rate, în 2005. Despre creditele bancare, putem spune că poliţistul a fost destul de încrezător în veniturile pe următorii ani. El a făcut un credit, în 2007, în valoare de 80.000 de euro, scadent în 2037, iar un alt credit, făcut în 2010, cu scadenţă în 2035, în valoare de 120.000 euro. La capitolul "salarii", potrivit declaraţiei de avere, Dragoş Radu a încasat, în 2010, pe perioada întregului an, 45.000 lei, la care se adaugă şi salariul soţiei, care este administrator al unei societăţi comerciale, de 6.000 lei, plus încă 2.800 lei, bani proveniţi din alte activităţi independente, plus încă 4.000 de lei, obţinuţi din închirieri. De asemenea, potrivit declaraţiei de interese, Dragoş Radu este membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractant (SNPPC), filiala Constanţa. Soţia poliţistului, Ileana Dragoş, apare ca acţionar al mai multor societăţi. Potrivit site-ului Registrului Comerţului, femeia deţine SC Turism Serv Prod SRL, înfiinţată în 2005, în care este asociată cu o altă persoană, Ionela Capsoman, ocupându-se cu administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract. Firma are sediul pe strada Bucovinei numărul 16. Potrivit ultimului bilanţ depus, aferent anului 2009, firma a rulat numai 51.725 lei, fără a obţine nici un profit. Societatea are activitatea întreruptă temporar. Însă, în 2007, familia Dragoş şi-a înfiinţat o altă societate, cu un domeniu de activitate asemănător primei şi având aceeaşi adresă. Astfel, SC Condominiu SRL figurează ca fiind funcţională, însă pe anii 2008 şi 2009, la Registrul Comerţului s-a depus o declaraţie pe propria răspundere că firma nu a desfăşurat nici o activitate de la constituire.

Amendat de Primărie pentru construcţii neautorizate

Mai adăugăm şi faptul că, potrivit Inspectoratului Teritorial în Construcţii Constanţa, vila lui Dragoş Radu a fost ridicată în baza unei autorizaţii din 2003, care prevedea construcţie S+P+2E, finalizată în 2007. Deşi în acte figura ca fiind o clădire cu două etaje, în realitate se pare că s-a făcut o supraetajare prin realizarea unei mansarde. Primăria Eforie s-a sesizat, la momentul respectiv, dispunând intrarea în legalitate, totodată aplicând şi o amendă de 20 de milioane de lei vechi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614