REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţistul local "Muşchiuleţ" are cazierul curat, deşi e condamnat pentru vătămare corporală

Poliţistul local "Muşchiuleţ" are cazierul curat, deşi e condamnat pentru vătămare corporală

Replica API 31 ianuarie 2012 | 00:00 263

Misterele Năvodariului:

Misterele Năvodariului:

Un angajat al Poliţiei Locale Năvodari a fost cercetat penal şi condamnat pentru infracţiuni de violenţă, însă îşi vede de treabă liniştit. Este vorba despre Silviu Vasile Streinu, cunoscut în urbea din care face parte sub porecla de "Muşchiuleţ", despre el spunându-se că a fost implicat în mai multe scandaluri, împotriva fraţilor Lazăr din Năvodari. Se mai spune despre "Muşchiuleţ" că ar fi cel care a devastat 3 maşini de lux aparţinând familiei Lazăr, un Crysler, un Audi şi un Peugeot, într-un aşa-zis război personal. După cum spuneam, el este unul dintre poliţiştii locali ai Năvodariului, meserie care presupune un cazier nepătat.

Şi într-adevăr, potrivit şefilor acestuia, cazierul său este curat, însă numele său a apărut, în calitate de inculpat, într-un dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa. Este vorba despre dosarul 17393/212/2008, înregistrat pe data de 15 august 2008, în care Silviu Vasile Streinu, poliţistul, împreună cu încă cu doi golănaşi locali, Cristian Budui şi Mihăiţă Vasile, au fost cercetaţi penal pentru vătămare corporală, în urma unui scandal în care au agresat două persoane, Mădălin Marius Munteanu şi Ştefan Munteanu, care s-au constituit părţi civile în proces. La final, cei trei agresori au primit pedepse de cuprinse între 4 luni şi 6 luni de închisoare cu suspendare, plus plata unor despăguniri de 4000 de lei. Întrucât "Muşchiuleţ" nu a binevoit să achite aceste daune, a fost deschis un alt dosar, nr 6464/212/2011, de executare silită, la cererea debitorilor - persoanele agresate.

Ce spune şeful său

Despre aceste "aventuri" ale poliţistului local Streinu alias "Muşchiuleţ", şeful Poliţiei Locale Năvodari, Constantin Necula, susţine că nu are cunoştinţă. "Nu ştiu de nici un incident, dar el are cazierul curat. Chiar anul trecut, în aprilie, le-am cerut să îmi aducă cazierul pentru că aveau nevoie pentru avizul de port-armă. A fost nevoie să îl aducă chiar de două ori anul trecut. Cazierul lui Streinu este curat", ne-a declarat comandantul Poliţiei Locale Năvodari, şeful lui "Muşchiuleţ". Interesant este faptul că, deşi condamnarea sa a rămas definitivă pe data de 5 mai 2010, după ce Tribunalul a respins recursurile declarate de inculpaţi, cazierul lui Streinu apare ca fiind curat, în condiţiile în care orice pedeaspă definitivă se trece în cazer, chiar dacă este vorba despre o amendă penală. Mai mult decât atât, numele poliţistului nu apare în nici un dosar de reabilitare, fapt care ar conduce la "curăţarea" cazierului. Modul în care poliţistul local figurează ca fiind "curat ca lacrima", deşi are o coondamnare definitivă, rămâne un mister.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218