REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Politistul pistolar din Crucea il are avocat pe primarul din Harsova

Politistul pistolar din Crucea il are avocat pe primarul din Harsova

Replica API 14 martie 2011 | 00:00 131

Adjunctul Lintarov a tras cu bile de cauciuc sa apere onoarea prietenei

Adjunctul Lintarov a tras cu bile de cauciuc sa apere onoarea prietenei

Adjunctul Postului de Poliţie din comuna Crucea, agentul Boris Lintarov, s-a ales cu dosar penal, în urma unui incident petrecut sâmbătă după amiază la Hârşova, unde a tras mai multe focuri de armă asupra unor indivizi. Poziţia oficială a IPJ-ului este că poliţistul a utilizat arma din dotare şi a tras 5 focuri cu un pistol cu bile de cauciuc, asupra unui individ care, ulterior, a anunţat Poliţia. Oamenii legii susţin că agentul nu a procedat corect utilizând arma din dotare, mai ales că era în timpul liber.

De precizat că Boris Lintarov este fiul fostului primar PSD din Ghindăreşti, Ilie Lintarov, decedat în urmă cu câţiva ani. De menţionat că Lintarov a tras pentru a apăra onoarea unei femei - prietena sa, care îl însoţea. În apărarea sa a sărit însuşi primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, care susţine un alt punct de vedere vizavi de cele întâmplate: "Pe copilul ăsta îl ştiu de mic. Este un băiat extrem de cuminte. Visul lui a fost întotdeauna să devină poliţist. Din punctul meu de vedere, regret că nu a tras în acei derbedei cu gloanţe reale, nu cu bile de cauciuc. Atât cel care a reclamat că a fost împuşcat, cât şi ceilalţi care îi sunt martori, sunt borfaşi care se postează în centrul oraşului şi agresează cetăţenii, fără ca organele de ordine publică să ia vreo măsură. Ei s-au luat de mai multe ori de el, dar mai ales de prietena lui. A trebuit să vină el de la Crucea ca să îi pună la punct, pentru că poliţiştii din Hârşova nu fac nimic. I-a lăsat o dată, de două ori, dar până când? Ei tot se luau de prietena lui şi îi ameninţau. Repet: îmi pare rău că nu i-a împuşcat cu gloanţe reale. Vreau să anunţ pe această cale că sunt total nemulţumit de cele 5 structuri de poliţie din Hârşova: Poliţia naţională, Poliţia de Frontieră, Poliţia Transporturi, Poliţia Locală şi unitatea de jandarmi pe care m-am luptat să o aduc aici. Nici una dintre aceste autorităţi nu a făcut nimic împotriva derbedeilor ăia, iar slaba reacţie a jandarmilor m-a lăsat rece. Au venit după o oră, după ce se fumase totul. Au zis că aşa e regulamentul lor, să intervină întâi cei din Constanţa, apoi ei. Vreau să mulţumesc, însă, poliţiştilor din Ghindăreşti şi din Crucea, pentru că ei au mai venit şi au curăţat pe aici. Băiatul ăsta (Boris Lintarov n-r.) acum o să fie cercetat din cauza lor şi sigur o să-şi piardă slujba, iar derbedeii ăia or să ajungă eroi şi o să se ia, din nou, de toată lumea. Au furat până acum combustibilul de la 3 şcoli şi era să ne întrerupem programul şcolar din cauza lor, iar apoi au fost prinşi la furat cablul telefonic, dar poliţiştii noştri din Hârşova nu fac nimic, îi lasă în pace", ne-a declarat edilul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Şi şeful IPJ Constanţa pare a fi de partea poliţistului învinuit. "Eu nu cred că el era în măsură să se ia de ei. El are puţin peste un metru jumate şi e slab, iar ceilalţi, care sunt de fapt interlopii locali de la Hârşova, sunt genul acela cu cefe late. Se fac cercetări, vom vedea pe urmă ce se va întâmpla", ne-a declarat şeful IPJ Constanţa, comisarul-şef Dumitru Catană. În ceea ce-l priveşte pe agentul cercetat, dosarul lui a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, urmând a se stabili dacă, într-adevăr, se face vinovat de faptele reţinute în sarcina sa. El va trebui să demonstreze procurorilor că a fost în legitimă apărare, întrucât ar fi fost lezată integritatea corporală a sa şi a prietenei sale, care îl însoţea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218