REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Poliţistul prins cu şpagă, alergat pe câmp de procurorul Niţă

Poliţistul prins cu şpagă, alergat pe câmp de procurorul Niţă

Replica API 5 octombrie 2011 | 00:00 412

S-a bucurat la banii unuia care şi-a vândut maşina la fier vechi

S-a bucurat la banii unuia care şi-a vândut maşina la fier vechi

Un poliţist de la Secţia 9 Rurală a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, după ce luat şpagă de la un bărbat, pentru a nu-i întocmi dosar penal. Flagrantul a avut loc ieri dimineaţă, sub coordonarea procurorului Teodor Niţă, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Întrucât situaţia era destul de limpede, reprezentantului Ministerului Public nu i-a fost greu să întocmească rechizitoriul în aceeaşi zi, mai ales că avea toate probele necesare trimiterii în judecată. Este vorba despre agentul şef de poliţie Laurenţiu Florin Albu, din cadrul Secţiei 9 - Poliţia Rurală Chirnogeni, care a fost reţinut la scurt timp după ce a primit suma de 2.000 lei de la un localnic, Sali Şefich, care l-a denunţat. De precizat că dosarul de faţă a fost conexat dosarului 2798/P/2011, înregistrat la Parchetul Judecătoriei Mangalia. Până la închiderea ediţiei, instanţa a decis să admită propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lui Laurenţiu Radu.

Situaţia de fapt

Potrivit rechizitoriului, la jumătatea lunii septembrie, Sali Şefich a încredinţat autoturismul său Dacia cu numerele CT 06 BFI, unui prieten, Adrian Dieaconu, ştiind că nu posedă permis de conducere, iar acesta a fost depistat în trafic de către pe agentul şef de poliţie Laurenţiu Florin Albu. Poliţistul a întocmit actele preliminare de constatare, iar ulterior i-a pretins acestuia suma de 2.700 lei, pentru a nu-i întocmi dosar penal. Denunţătorul şi-a vândut, atunci, autoturismul la un centru de fier vechi şi i-a remis poliţistului suma de 700 lei, promiţându-i poliţiistului că îi va da şi restul de bani pe data de 3 octombrie. Numai că, între timp, acesta s-a adresat ofiţerilor DGA, care au marcat 20 de bancnote de 100 de lei cu inscripţia "MITĂ". După momentul primirii sumei de 2.000 lei de la denunţător, poliţistul a mirosit că ceva e putred la mijloc şi a încercat să fugă, demarând în trombă pe un drum neamenajat de la marginea localităţii Bărăganu. Însă procurorul Niţă şi o echipă a DGA erau deja pe urmele sale. Văzând că este rumărit, a aruncat banii pe geamul maşinii, însă ghinionul a făcut ca o bancnotă din cele 20 să rămână în spatele scaunului şoferului. Acesta a fost blocat lângă Primăria Bărăganu, după ce gonise pe câmp. Întreaga operaţiune fusese înregistrată ambiental, pentru a înlătura unele dubii ulterioare. Din înregistrăril reiese că poliţistul şpăgar i-a spus denunţătorului că banii aceştia reprezintă numai contravaloarea soluţionării problemei sale, iar Adrian Dieaconu va trebui să "cotizeze" separat. După ce a fost prins, poliţistul a negat cu vehemenţă comiterea faptei, chiar şi după ce i s-a prezentat bancnota rămasă în maşină şi înregistrarea ambientală, susţinând că este victima unei răzbunări.

Iată ce spune şeful său, George Caraivan

"Băiatul ăsta a fost şef de post la Mereni, iar acum era poliţist de proximitate şi stătea la sediul Poliţiei Mereni. Eu le tot spuneam băieţilor: măi, să nu puneţi mâna, să staţi cuminţi, să nu luaţi şpagă, dar dacă ei vor să se rişte, treaba lor, deşi au salariul cât de cât bunicel. Să fie sănătos, oricum îl arestează", ne-a declarat George Caraivan, şeful Secţiei 9 Rurală.

O declaraţie de avere sumară

Despre declaraţia de avere a poliţistului nu se pot spune prea multe. Ultima declaraţie de avere postată pe site-ul IGPR, cea aferentă anului 2009, îl prezintă ca având numai un autoturism Opel Vectra din 1997, un credit la BCR din 2008 şi scadent în 2018, în valoare de 60.000 de lei, plus salariul anual de 30.000 lei. În cursul zilei de ieri, după flagrant, IPJ Constanţa a anunţat că Albu şi-a prezentat demisia.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218