REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţistul Pulbere de la Locală NU va fi sancţionat, chiar dacă a devenit ţinta ironiilor pe Facebook

Poliţistul Pulbere de la Locală NU va fi sancţionat, chiar dacă a devenit ţinta ironiilor pe Facebook

Replica API 11 decembrie 2019 | 00:00 733

Pentru amatorii de “sânge pe pereţi”:

Pentru amatorii de “sânge pe pereţi”:

La sfârşitul lunii noiembrie, un agent al Poliţiei Locale Constanţa a reintrat în atenţia opiniei publice. El mai fusese “încondeiat” cu ocazia unor amenzi aplicate unor şoferi parcaţi neregulamentar în dreptul unei şcoli. La acea data, poliţistul a reuşit să-şi pună în cap părinţii, care au acuzat că “stă la pândă”, să îi depisteze când staţionează 5 minute să-şi ia copiii de la şcoală. Probabil că aşa procedează, dar să nu omitem aspectul parcării neregulamentare – aspect devenit, brusc, irrelevant, dar trecem peste asta şi ajungem la situaţia mai recentă. De data aceasta, poliţistul local a devenit subiect pentru presa din întreaga ţară (inclusiv pentru agenţia de presă Mediafax, preluată chiar şi de secţiunea de ştiri a site-ului companiei de telefonie Orange) după ce a completat greşit, într-un proces verbal, numele societăţii care deţine o maşină.

Poliţistul local Pulbere (acesta este numele care a captat şi mai mult atenţia publicului) a scris pe procesul verbal că maşina pe care o depistase parcată neregulamentar pe strada Pescarilor din Constanţa aparţine firmei Bogdan Bogdan Dan Lift. În realitate, firma este BBD Lift SRL. Cum a ajuns să scrie greşit? Simplu: ajuns la faţa locului, a sunat în dispecerat, a oferit numărul de înmatriculare colegului de la celălalt capăt al telefonului, pentru a afla prorprietarul maşinii. Colegul lui Pulbere a dictat apoi: “Bogdan Bogdan Dan Lift”, presupunând că va înţelege şi Pulbere că e B…B…D…, rostit însă în limbajul “codificat” utilizat de români. Adică, aşa cum transmitem datele când facem o comandă de taxi: “Strada X, bloc Barbu”, subînţelegându-se că este blocul B. În limbajul codificat recunoscut internaţional, cine are curiozitatea să verifice va constata că nu există această găselniţă românească, în schimb există: „Bravo, Bravo, Delta”. Dar, cui îi mai pasă? Pulbere e un nume numai bun de făcut băşcălie, poliţiştii locali nu prea sunt respectaţi – aşa că au curs, pe reţeaua de socializare, comentarii jignitoare la adresa celui „încondeiat” şi a colegilor lui, care au susţinut că „e prost”, „nu e poliţist, e paznic” –, la care s-a adăugat şi elementul destinat să „stoarcă” emoţii: maşina era parcată neregulamentar pentru că angajaţii firmei BBD Lift se grăbeau să intervină la un lift cu probleme, eventual să salveze şi nişte vieţi! Adăugăm şi veşnicul aspect (real, de altminteri): Primăria e de vină, nu sunt suficiente locuri de parcare!

Pentru cei care se aşteptau ca agentul Pulbere să fie sancţionat şi eventual să aplaude asta, iată că lucrurile nu stau deloc aşa. Şeful Poliţiei Locale, George Szekely a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, că nu există motive pentu sancţionarea lui Pulbere. “La ce nume de societăţi avem în ziua de azi, putea foarte bine să fie chiar acel nume dictat la telefon de dispecer. Prin urmare, sancţiune va primi dispecerul. Trebuia să dicteze BBD, nu Bogda, Bogdan, Dan. Nu va fi o sancţiunea drastică şi avem în plan să repetăm instructajul pentru dispecerii Poliţiei Locale, aşa încât să nu se mai repete astfel de situaţii”, a precizat George Szekely.

Reamintim şi postarea de pe Facebook, cu privire la procesul verbal completat de Pulbere:

“Agentii... Praf si Pulbere de la Politia Locala ataca! Victima, un proces verbal facut... praf si pulbere

Masina unei societati din Constanta, BBD Lift SRL, a fost parcata neregulamentar pe 30.11.2019, pe strada Pescarilor. Asta, pentru ca angajatii s-au grabit sa salveze o persoana blocata in lift. Pe faza, ca intotdeauna, politistii locali si-au facut imediat datoria si au ajuns la fata locului. Numai ca o simpla completare a procesului verbal a devenit, se pare, o corvoada. Probabil ca agentii nu s-au inteles intre ei asupra numelui societatii, iar cel care a dictat a fost nevoit sa foloseascaa nume proprii pentru fiecare initiala. Practica folosita in general de taximetristi. Ce a iesit...in loc de numele BBD Lift, pe procesul verbal a aparut... BOGDAN BOGDAN DAN Lift. Agentul care a completat documentul se numeste Pulbere. Cel mai probabil colegul sau se numeste Praf, ca la cum a iesit procesul verbal... Chiar daca a primit o amenda mare, patronul societatii s-a declarat bucuros ca, in sfarsit, dupa multi ani, a elucidat un mister si a aflat ce insemnatate au initialele firmei. Drept urmare o va modifica la Registrul Comertului”.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti urata tare nu stiu cum de ai ramas si bortoasa...esti ca toate slugile sistemului ticalosit o tradatoare ,dar te intelegem ca ti e foame...si plodu mai vrea o haina un ghiozdan...ne este mila de tine,exprimi prostie nemarginita prin licarirea bolanda din privire
2
3
La Primaria Eforie cand vine?
0
0
Mea culpa: analfabeti functional
0
0
in gura lui george sekeli si a familiei lui
1
0
Nu va mai cacati pe voi si faceti misto! Toti gresim, nu cred ca trebuie sa aruncam cu piatra in acest om! Zile linistite.
3
1
analfabeti FUNCTIONAL. Fara i
3
2
Pentru toti cei care s-au straduit sa isi bata joc de numele meu, ba sa comenteze ca nu stiu: aflati ca, inainte sa scriu despre Bravo, Bravo, Delta, am citit despre limbajul fonetic NATO. Asta ca sa nu scriu prostii. Dar, pe intelesul tuturor, folosindu-ma si de ironie, am scris limbaj codificat intre ghilimele. Dragi analfabeti functionali, nu stiti ce inseamna ghilimelele?????
2
4
Desfiintati politia locala,fara pregatire,fara pic de bun simt,se plimba cu masina din dotare-te sfideaza ,mananca seminte,arunca chistoacele din masina pe trotuare-darrr pe salarii frumusele,norma de hrana destul de maricica
6
2
Sa ii facem cadou de mos craciun un pix
5
1
Ce carcotasi suntem. Toti, ca hienele pe el. Chiar nu ati gresit niciodata!? Sunteti atat de imaculati ca puteti judeca pe toti!? Au facut greseli presedinti, ministri, profesori, mari eruditi ai lumii...este doar un om. Ma minunez cand inculti si analfabeti arunca cu vorbe de ocara. Studiati, invatati, fiti morali si apoi vorbiti.
11
5
Cum sa fie ca a respectat legea si doar si a exercitat atributiile de politist! L a deranjat pe bulangiul ala ascuns cu nume de roman Ionescu si ala ce sa faca si el?ca toti aia ai lor pe diversiune ca o au in gena...ascunsii...ERA CULMEA CA DIN CAUZA PILOSULUI ALA SPAGAR SI VANDUT ALTUI STAT CU ACTE sa sufere un POLITIST ONEST!
9
4
alti prosti!
3
2
Ne face de rusine asta
5
2
Comunitari din Cernavoda dorm acasa la tura de noapte si in weekeend dupa amiaza, in loc sa patruleze pe jos prin oras! Desfiintati politia locala,la Darabani Botosani sa desfiintat,se poate in toata tara!
5
4
Parazitii astia trebuie trecuti inapoi la paza parcurilor si a WC-urilor publice.
12
4
de semianalfabet are...!
12
2
Politia Locala trebuie desfiintata. Este o institutie parazita inutila compromisa formata din oameni fara discernamant,fara calificare.
17
4
Iti taie astia pensia speciala si turbezi ? Iti este dor de Dragnea de tot il pomenesti ? Vedea-te-as langa el sa te vad !
7
8
Nu ma Bogdane cei care scrui contra lui Pulbere nu suporta nici prosti nici hoti platiti din banul public,asta pentru ca tot"bucurosi de raul altuia"ii numea altcineva pe cei care erau contra lui Dragnea.Mi-e sila de voi astia care aparati prosti si hoti care au functii de decizie in tara.
15
1
sunt blonda
4
4
pt nicu, pt un politist local scrie rezonabil, se incadreaza in media pe tara, generatiile noi au scrisul si mai urat.
12
1
Sunt multi fustrati aici,dusmanosi si care sufera de nevoia sa fie bagati in seama,inseamna ca va dat orgoliul peste cap Pulbere asta de tot va luati de el,bine ca mai exista inca sa va arda pe toti nesimtitii
7
24
Asta este chiar iesita din comun. Colegii lui sunt la fel ?!.....
19
1
ce scris frumos are dnu politist local. Are studii , nu gluma
21
2
De ce va mirati atita, ca el sunt mai multi "gardieni" angajati de fatalau.
28
2
Pulbere ai umplut-o de sange.Bai astia care o luati in baza pe madame Cucu atentie, daca este sotia lui Bogdan Cucu oftalmologul cand ajungeti pe mana lui va regleaza dioptriile cu furculita!
16
3
Cucu este numele sau porecla?tu esti jurnalista sau codificate?este femeie sau barbat?
14
9
de la Replica nu va fi sanctionata desi a devenit tinta ironiilor in fituica pe care - cu oroare - o conduce
22
6
pentru ca a scris Bravo. Daca scria Boston ar fi fost Western. Dar, in ambele situatii, tot alfabet fonetic este, nicidecum ceva codificat. Testele PISA care ne-au scos analfabeti functionali de ea au fost rezolvate. Toate.
22
2
esti mai proasta decat asta de care incerci sa razi: "limbaj codificat recunoscut international"? NATO phonetic alphabet se numeste, "codificato".
31
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218