REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Poliţistul Radu s-a îmbolnăvit după ce a apelat la clanul Ciuşcă, să-l scape de etilotest

Poliţistul Radu s-a îmbolnăvit după ce a apelat la clanul Ciuşcă, să-l scape de etilotest

Replica API 3 aprilie 2012 | 00:00 1050

Şef la Investigaţii Criminale, cercetat penal pentru 3 infracţiuni

Şef la Investigaţii Criminale, cercetat penal pentru 3 infracţiuni

Poliţistul Horaţiu Dragoş Radu, şeful de la Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Eforie, nu s-a mai prezentat, ieri dimineaţă, la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. El a fost citat să se prezinte pentru a da declaraţii în legătură cu accidentul produs vineri seară în localitatea Tuzla, mai ales că a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiştilor de la Rutieră, deşi el susţine că nu se afla la volanul autoturismului implicat, care îi aparţine. Astfel, în timp ce superiorii săi ştiau că se va prezenta în faţa procurorilor pentru audieri, Dragoş Radu şi-a trimis avocatul la Parchet, cerând amânarea audierii, din cauza unor motive de sănătate.

Potrivit unor surse, poliţistul s-ar fi internat în spital duminică seară, după ce mai multe persoane, printre care şi colegii de serviciu, l-au văzut cu mâna bandajată. El şi-a trimis avocatul la Parchet, ieri dimineaţă, pentru a cere amânarea audierilor. Potrivit procurorilor, ofiţerul de poliţie Horaţiu Dragoş Radu este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de la recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, părăsirea locului accidentului şi instigare la fals în declaraţii.

Ce zice Parchetul

"Din actele premergătoare efectuate în cauză a rezultat că pe data de 30 martie, în jurul orelor 22.30, numitul Horaţiu Dragoş Radu a condus un autoturism pe D.N. 39, în localitatea Tuzla, pe sensul de deplasare spre Mangalia, a intrat în coliziune cu bordura din apropierea sensului giratoriu aflat în zonă, oprindu-se pe trotuarul de pe sensul opus de deplasare şi a părăsit locul accidentului. La faţa locului a fost identificată o altă persoană care iniţial a declarat că a condus autoturismul, însă din primele investigaţii efectuate a rezultat că acesta a declarat în acest sens, întrucât există suspiciunea că numitul Horaţiu Dragoş Radu ar fi consumat băuturi alcoolice. În cauză, cercetările penale sunt continuate în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a identificării tuturor persoanelor implicate în producerea evenimentului rutier", se arată într-un comunicat al Parchetului. Potrivit unor surse, se pare că persoana găsită de rutierişti la faţa locului ar fi un "interlop" local, solicitat special pentru a-l ascunde pe şeful de la Investigaţii Criminale Eforie, implicat în accident. Potrivit unor surse, se pare că bărbatul găsit de poliţiştii de la Rutieră la faţa locului acciudentului, în locul lui Dragoş Horaţiu Radu, este Ştefan Roman, personaj destul de cunoscut pe plan local, mai ales în urma unor scandaluri şi răfuieli în trafic cu alte persoane, în care s-au folosit inclusiv arme albe şi chiar arme de foc. Mare parte dintre aceste scandaluri au avut loc în Tuzla şi Eforie, dar şi în zona Spitalului Judeţean Constanţa. El a fost arestat de mai multe ori, fiind acuzat şi pentru furt, tâlhărie şi alte fapte penale. Însă marea sa plăcere pare a fi incendierea maşini. Astfel, în noaptea de 10/11 martie 2010, aflându-se în staţiunea Eforie Sud, a incendiat autoturismul marca Peugeot model 206, cu numărul de înmatriculare CT-99-SGA, rezultând pericol public şi creându-se un prejudiciu în valoare de 62.500 lei în dauna părţii vătămate SC BDS SRL. Acelaşi Ştefan Roman este cel care a incendiat, în noaptea de Paşte din 2010, Mercedesul fiului lui Marian Sărăcilă, viceprimarul comunei Tuzla. Despre Roman mai adăugăm că este asociat "clanului" Ciuşcă - aşa i se spune "celebrului" Nicolae Sorin Boncătă, cel care vara trecută a acroşat un microbuz de pasageri oprit într-o staţie din Eforie, iar apoi a încercat să taie lumea cu un cuţit pentru kebab. Ulterior scandalului, s-a stabilit că Boncătă era şi băut la volan, fiind trimis în arest.

Riscă să-şi piardă funcţia

De precizat că, pe lângă ancheta Parchetului, se mai derulează o altă anchetă internă, în cadrul IPJ, care îl vizează pe Horaţiu Dragoş Radu. "Poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat impecabil privind identificarea celui care se face vinovat pentru producerea accidentului. Merită toată aprecierea noastră, pentru că au acţionat ca la carte. În ceea ce-l priveşte pe ofiţerul în cauză, paralel cu ancheta penală a Parchetului, facem şi noi o anchetă internă, iar dacă va fi găsit vinovat, împotriva sa vor fi luate măsuri drastice, mergând până la demiterea din funcţie", ne-a declarat şeful IPJ Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu.

Daniel ALBU

sursa foto Ştefan Roman: Telegraf

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218