REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţistul rănit de un şmecher cu BMW, în concediu medical; contrabandistul de ţigări, reţinut pentru 24 de ore

Poliţistul rănit de un şmecher cu BMW, în concediu medical; contrabandistul de ţigări, reţinut pentru 24 de ore

Replica API 6 decembrie 2014 | 09:14 133

Poliţistul de frontieră târât intenţionat pe asfalt de un şmecher cu BMW a intrat în concediu medical. Medicii i-au imobilizat piciorul stâng într-o atelă gipsată şi i-au recomandat repaus fizic la domiciliu.

„A fost tratat în ambulatoriu, la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean. Medicii i-au recomandat repaus fizic, din câte ştiu eu, la domiciliu. În primă fază, Comisia de Specialitate i-a acordat zece zile de concediu medical. Este cel mai grav caz înregistrat la nivelul Gărzii de Coastă în cei trei ani de existenţă, încadrarea juridică fiind tentativă de omor. Au mai fost cazuri de ameninţări verbale, injurii, dar nu aşa ceva”, a declarat, pentru „Replica”, Marius Ovidiu Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. Contrabandistul de țigări a fost identificat de anchetatori, iar procurorul de caz l-a citat de două ori să se prezinte la audieri. Poliţistul i-ar fi înmânat citaţia prin intermediul bunicii. Femeia le-ar fi spus poliţiştilor că nepotul său „este în Bucureşti cu treabă” şi o să-i comunice să se prezinte la audieri. Întrucât risca să fie dat în urmărire generală, Sorin Bucur a decis să-şi facă apariţia la Parchetul Tribunalului Constanţa. Bărbatul s-a prezentat vineri, 5 decembrie 2014, în faţa anchetatorilor însoţit de un avocat. El a declarat că nu și-a dat seama că persoanele care se îndreptau spre mașina sa sunt polițiști. A trăit cu impresia că mai multe persoane încearcă să-i fure BMW-ul. Anchetatorii nu s-au lăsat impresionaţi de declaraţiile individului şi au decis să-l reţină 24 de ore pentru ultraj şi fugă de la locul accidentului, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Reamintim faptul că poliţistul a fost târât câţiva metri pe asfalt de un şmecher cu BMW, acesta reuşind să scape chiar şi după ce colegii victimei au făcut uz de armă. Contrabandistul nu a răspuns cererii poliţistului de frontieră, iar în tentativa de a scăpa de verificări l-a acroşat în mod intenţionat. Ar fi apăsat la podea pedala de acceleraţie şi ar fi pornit într-o goană nebună pe şosea, punându-i poliţistului viaţa în pericol. Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin de specialitate colegilor de la I.P.J. Constanţa şi Poliţia Rutieră, iar apoi au început cercetările.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218