REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Poliţistul şi şeful de district CFR prinşi furând componente de cale ferată au fost arestaţi

Poliţistul şi şeful de district CFR prinşi furând componente de cale ferată au fost arestaţi

Replica API 12 aprilie 2013 | 00:00 132

Agentul şef nu e la prima abatere

Agentul şef nu e la prima abatere

Cum se fac "afacerile" în judeţ pentru ca toată lumea implicată să aibă ceva de câştigat? Principalii implicaţi se înţeleg între ei, îşi împart prada din ochi, după care se tocmesc nişte "Dorei" pentru a face treaba brută. Ne referim la cazul poliţistului de la Rasova, Vasilică Lazăr, care, ajutat de şeful de district de la Cernavodă, din cadrul CFR, Ionel Păun, a fost prins furând componente de cale ferată/pod militar.

Evenimentul s-a petrecut în după-amiaza de miercuri, 10 aprilie, când o autoutilitară a fost scoasă din trafic, în ea aflându-se şi adjunctul şefului de post de la Rasova, Vasilică Lazăr, pasager în dreapta-faţă. De asemenea, în maşină au fost găsite mai multe componente pod militar de rezervă, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, motiv pentru care omul legii a fost reţinut şi audiat. Acesta căzuse la o înţelegere cu şeful de district Ionel Păun, fiind sunat să vină să-şi ia "prada". Zis şi făcut, adjunctul de la Rasova a tocmit un individ, căruia i-a promis că-i dă o sumă de bani dacă îl ajută şi vine cu el, doar să conducă o autoutilitară. Au ajuns la faţa locului, fiind întâmpinaţi de Ionel Păun. Şi acesta, la rândul lui, a dat ordin muncitorilor să încarce maşina cum se cuvine. Treaba a fost dusă la bun sfârşit şi autovehiculul a plecat. A fost oprit în trafic, oamenii legii intrând pe fir. Menţionăm că poliţiştul Lazăr a fost şef de post la Rasova, fiind schimbat anul trecut tot din cauza unor lucruri mai puţin "ortodoxe". "La data de 10 aprilie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de învinuiţii Lazăr Vasilică, agent de poliţie în cadrul Postului de poliţie Rasova şi Păun Ionel, şeful districtului de linie 5 C.F. Cernavodă, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Ce spun procurorii

Probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că în după-amiaza zilei de 10 aprilie 2013 cei doi învinuiţi au fost depistaţi în flagrant, de o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, imediat după ce au sustras din curtea districtului 5 C.F. Cernavodă cantitatea de 1.790 kg de componente metalice, reprezentând suporţi pentru pod metalic de rezervă militară, cupoane de şină de cale ferată şi material mărunt de cale ferată, în valoare totală de 1.330,80 lei, bunuri pe care cel dintâi le transporta într-o autoutilitară cu numere de înmatriculare bulgăreşti, pentru a le valorifica la un centru de colectare a materialelor refolosibile. În cursul zilei de joi, prin rechizitoriu, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată la Tribunalul Constanţa a celor doi învinuiţi, iar odată cu emiterea rechizitoriului procurorul de caz a formulat şi propunere de arestare preventivă faţă de ambii inculpaţi pentru următoarele 29 de zile. Instanţa a admis solicitarea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614