REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Polițistului vinovat de moartea judecătoarei Mihaela Șerban i se cer daune de 750.000 de euro

Polițistului vinovat de moartea judecătoarei Mihaela Șerban i se cer daune de 750.000 de euro

Mirela PASCAL 7 iunie 2023 | 00:00 7014

Iuliana Mihaela Șerban, judecător în cadrul Curții de Apel Constanța, a murit în 2019, în urma unui teribil accident rutier care a avut loc în zona centrală a municipiului Constanța, mai exact la intersecția străzilor Mihai Viteazu și Constantin Brătescu. În accident au fost implicate două autoturisme, respectiv un Volkswagen și un taxi marca Renault, dar și un triciclu. Vinovat de producerea tragediei este conducătorul triciclului, Marian Cotlenco, polițist, care avea o relație cu magistratul. La cinci ani de la producerea evenimentului, Cotlenco încă trage ponoasele. Pe de o parte, un taximetrist, victimă în accident, îi cere daune de 500.000 de euro, pe de altă parte, rude îndepărtate ale judecătoarei vor să se îmbogățească și îi cer 250.000 de euro. Vorbim despre doi veri din Făcăieni, cu care Iuliana Mihaela Șerban a avut o relație apropiată în copilărie, dar care s-a răcit când magistratul a ajuns la maturitate.

Politistului vinovat de moartea judecatoarei Mihaela serban i se cer daune de 750.000 de euro

Ionel și Dumitru Stanciu au solicitat obligarea lui Marian Cotlenco la plata sumei de 250.000 euro, reprezentând despăgubiri cu titlu de daune morale pentru suferința pricinuită prin fapta sa culpabilă, reprezentată de accidentul rutier din data de 23.03.2019, care a avut ca urmare decesul rudei acestora, judecătoarea Iuliana Mihaela Șerban. Cei doi susțin că au fost profund afectați de moartea femeii, o persoană tânără, de 45 de ani, în plină activitate la Curtea de Apel Constanța, având o carieră plină de satisfacții și succes și o viață împlinită prin care putea fi de folos semenilor săi. Suma de 250.000 de euro ar alina verilor durerea morții judecătoarei.

Aceasta nu a avut descendenți sau ascendenți, singurele persoane cu vocație la succesiunea sa fiind cei doi frați Stanciu. Verii Iulianei au spus în instanță că au avut o relație apropiată cu victima, copilărind împreună și legându-se afectiv unii de alții. Chiar dacă, după vârsta de 7 ani, aceasta s-a mutat la Constanța, petrecea fiecare vacanță de la școala generală și liceu la bunici, împreună cu verii ei. După ce a devenit magistrat în Maramureș și apoi în Constanța, s-au întâlnit mai rar, din cauza distanței care îi despărțea, dar și a problemelor profesionale ale fiecăruia, însă țineau legătura telefonic, fiind mereu în contact și dezvoltând relația sufletească, aceasta fiind mai profundă decât cea care există în mod obișnuit între alte rude.

Politistului vinovat de moartea judecatoarei Mihaela serban i se cer daune de 750.000 de euro

Vestea despre decesul verișoarei lor le-a produs un șoc, suferind pe de o parte pentru modul îngrozitor în care aceasta a decedat, iar pe de altă parte pentru dispariția sa prematură. Acesta este motivul pentru care îi cer lui Cotlenco suma de 250.000 de euro, care, consideră ei, ar mai alina din suferința pricinuită.

Cotlenco spune că verii vor să se îmbogățească

În replică, Marian Cotlenco a demontat declarațiile verilor, precizând că accidentul rutier a afectat foarte multe persoane, inclusiv pe acesta, având în vedere relația afectivă pe care o avea cu victima. Verii Stanciu, deși au fost rude ale victimei, nu au făcut parte din viața acesteia, au apărut doar la înmormântare, interesându-se ce bunuri au rămas de pe urma verișoarei lor, a arătat polițistul în fața magistraților. Cotlenco spune că relația iubitei sale cu rudele era inexistentă de câțiva ani și că toată argumentarea reclamanților se bazează pe primii lor ani de viață, în condițiile în care în ultimii 3-4 ani nu s-au vizitat nici măcar o dată, nu comunicau la telefon sau pe rețele de socializare. Nu aveau o relație apropiată ca adulți și nu s-au arătat afectați de dispariția acesteia, ci doar preocupați de averea rămasă, având în vedere că nu există alți moștenitori, a mai arătat Cotlenco în fața instanței.

Politistului vinovat de moartea judecatoarei Mihaela serban i se cer daune de 750.000 de euro
Pentru acordarea unor despăgubiri morale, trebuie să existe dovezi clare ale suferinței psihice încercate. Pentru resimțirea unor emoții profunde și o afectare emoțională reală este necesară o relație actuală, ori vestea că orice persoană s-a stins este normal să creeze o tristețe, însă nu se confundă cu veritabile suferințe morale. Acesta este și motivul pentru care magistrații au respins acțiunea rudelor judecătoarei, însă cei doi frați au formulat apel.

O altă victimă cere 500.000 de euro daune

De precizat faptul că, în paralel, o altă victimă a lui Cotlenco, un taximetrist, cere daune morale. Inițial, asiguratorul i-a plătit după accident peste 100.000 de lei, însă victima a deschis o acțiune în instanță prin intermediul căreia a mai cerut 500.000 de euro. Instanța i-a acordat 30.0000 însă, având în vedere că aceasta nu purta centura de siguranță, victima va primi doar 25.000 de euro. Nici în acest caz, decizia nu este definitivă.

Politistului vinovat de moartea judecatoarei Mihaela serban i se cer daune de 750.000 de eurotaximetristul cere daune de 500.000 de euro

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit oamenilor legii, un bărbat de 32 de ani a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre B-dul Tomis și ajungând la intersecție cu strada Mihai Viteazu nu a respectat semnificația indicatorului Oprire, a pătruns în intersecție și a intrat în coliziune cu un taxi, marca Renault, care circula pe strada Mihai Viteazu, dinspre B-dul Ferdinand, dar și cu un al doilea autoturism, un Volkswagen, care circula pe strada Mihai Viteazu, dinspre B-dul Mamaia.

Politistului vinovat de moartea judecatoarei Mihaela serban i se cer daune de 750.000 de euroMihaela Șerban și Marian Cotlenco

Triciclul era condus de polițistul Marian Cotlenco, de 32 de ani, agent de poliție de Investigații Criminale, în cadrul IPJ Constanța, iar pasageră pe autovehicul era judecătoarea Iuliana Mihaela Șerban, de 44 de ani.

Politistului vinovat de moartea judecatoarei Mihaela serban i se cer daune de 750.000 de euro

În urma impactului, pasagera a fost proiectată într-un stâlpișor metalic montat pe marginea trotuarului, pentru a preveni parcarea autovehiculelor în zonă, iar cadrele medicale ajunse la fața locului au constatat că femeia era inconștientă și suferise un traumatism abdominal deschis, cu eviscerație.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au aparut hienele…
2
0
In mod normal RCA-ul acopera toate aceste daune morale si de orice fel, deci politistul daca avea asigurarea obligatorie si toate actele in regula nu plateste de la el din buzunar nimic!
2
0
Astia exact ca corbii deasupra hoitului.
9
0
Adevarul este ca foarte multzi dintre politzisti nu respecta deloc legile cand sunt pe shosele;rudele din cazul asta nu stiu daca vor primi ceva,dar in cazul fetizei omorate pe o trecere de pietoni si a prietenei ei grav ranita din Bucuresti de un politist rudele alea chiar merita bani caci acolo este vorba de parintzi deci rude de gradul unu,cu toate ca nu isi aduc fata acasa din mormant despagubirile sunt bune caci numai asha vor conduce si astia preventiv,daca stiu ca provocand un accident unde cineva moare din cauza lui shoferul ishi poate pierde nu doar libertatea ci poate plati si vreo jumatate de milion de euro poate si mai mult.
4
1
pro sti da multi, vinovati de moartea femeii sunt primaria, consiliul local, inspectoratul pentru constructii, astia ar trebui sa intre la puscarie. Nu poti sa pui stalpi de metal pe trotuar, doar daca premeditezi sa faci rau oamenilor, vrei sa-i schilodesti sau sa-i omori.
11
5
Donchi pufleni a vrut sa si faca felu !
5
1
In primul rand amantlacurile astea de dragoste gheboasa dintre judecatoare si militieni puberi sunt multe In al doilea rand vinovatul de accident nu e acelasi cu vinovatil de moartea atzeleia Adevaratul vinovat e Primaria Constanta si persoanele care au hotarat montarea de stalpisori neconformi si foarte scumpi dar si firma care a realizat montajul Daca ar fi montat stalpisori de cauciuc individa ar fi trait chiar daca era drogata Daca ar fi fost montate bile de cauciuc in loc de stalpisori individa ar fi trait Este un caz similar cu obligativitatea folosirii geamurilor din sticla securizata in locurile publice PENTRU PROTECTIA VIETII OMENESTI In al treilea rand vinovati sunt si cei care au verificat montajul si conformitatea acelor asa zisi stalpisori de protectie a cui VEZI Inspectoratul in Constructii Toti prostii care comentati si scrieti tampenii v ati intrebat vreodata de ce Mazaroiul nu monta porcarii de stalpisori De ce Pentru ca nu avea idei machidonesti de facut japca pe bani
12
3
golanu' asta de cotlenco și-a lăsat nevasta și copiii și s-a dus după răposata asta, mama curvelor, l-au ajuns blestemele, să plătească acum
9
1
Asta înseamnă să fii polițist. Dacă la munca nu porți centura de siguranță și dacă incalci regulile de circulație, și acasă, in civilie, le incalci. Asta înseamnă meseria de militian: supraomul. Restul: subspecii ce trebuie sa respecte legile.
9
4
Asa cum am mai sustinut si in alta postare atv-urile si / sau triciclurile si trotinetele electrice ar trebui interzise ptr ca au murit deja prea multi oameni din cauza lor si unii au ramas cu sechele pe viata; politistii rutieri in teren sunt prea putini, dezorganizati si uneori corupti - trebuie consolidata politia rutiera mult mai bine ptr ca suntem pe loc 1 in ue la accidente si morti in accidente rutiere - o rusine de care guvernul si parlamentul care face legile sunt singurii vinovati; se fac inca prea putine controale si se dau inca prea putine sanctiuni care sunt prea blande; daca este adevarat ca era drogat este de remarcat ca politia si justitia sunt depasite si pierd cu fiecare an care trece lupta cu traficantii de droguri si tot guvernul si parlamentul sunt vinovati ca si presedintele care ar avea obligatia sa convoace csat pe aceasta problema in dezvoltare rapida ca si pe problema accidentelor de circulatie si sa impuna masuri dure si eficiente
8
2
substante consuma si ea, cum zice cineva mai jos, i a placut viata, stie ce zice. misto vehiculul, cat e o dinaia?
10
1
Dacă ar fi fost Noua Dreaptă la putere atat cersetorii cat si politistul ar lua cateva luni de canal. Politistul mai putin ca a ajutat la eliminarea unei pensii nesimtite.
9
13
Ce se intampla cu dosarele de la tauri ? Cine le tine pe loc ? Acolo o sa urmeze cutrembure mai mari ca alea din turcia !
9
0
Defuncta a fost magistrat stagiar in Ludus, nu Maramures. Verii, sunt din Vlahi nu din Facaieni. Oricum, dupa defuncta nu prea au mostenit prea mult, deoarece defunctei ii cam placea viata. Dar, unde-i lege nu-i tocmeala, asadar, vinovatul sa faca plata. Curios ca nu se mai specifica ca era sub influnenta substantelor interzise. Din pacate, nu mai e nimeni sa-i duca o floare la mormant. Toti care au folosit-o au dat-o uitarii. D-zeu sa o odihneasca!
18
2
L-am cunoscut.Un baiat ok,spre deosebire de colegii lui,in frunte cu colonelul Barbulescu.
7
5
ar trebui de corat. o spagara mai putin,0.1la suta din pib mai mult ptr noi.la mai multe!
10
11
A lucrat in politie la stejaru de tulcea … dupa ce a lucrat mai multe makidoance casatorite , dar cu hormoni in ele , si cu buzunarele pline de la banii de tauri , pasuni , vaci , fonduri pe care barbatii lor le furau , a strans ceva pe dreapta , si a venit la constanta !
23
1
ba de unde mmmm apar scursurile astea ma cotlenco magistrate triciclu..de unde gtm avea sclavu ala la 32 ani bani sa cumpere asa ceva? maa saracule mie mi au trebuit ani de zile si 1000 oameni sub mine cu proiecte de peste 60 mil de euro cu munca 24/7 sa aduc cateva sute mii departe de familii si rahatu asta de turkia se da cu magistrata drogatalai pe triciclu pastelemamii voastre de viermi ce sunteti
24
16
Acest asa zis politist cotlenco
10
8
Nu aveți idee cum au apărut 9 rude să își împartă apartamentul din FzN. Hiene puțin spus...
39
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614