REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

VELA a PREMIAT un POLIȚIST implicat în dosarul DEȘEURILOR PERICULOASE!

VELA a PREMIAT un POLIȚIST implicat în dosarul DEȘEURILOR PERICULOASE!

Replica API 17 iulie 2020 | 01:26 2637

Cu ocazia Zilei Ministerului Afacerilor Interne au fost acordate distincții, joi, 16 iulie, unor angajați care s-au remarcat, în ultimul an, prin fapte deosebite, acte de eroism sau prin inițierea sau participarea la acțiuni caritabile. Printre aceștia se află și un polițist din cadrul Gărzii de Coastă din Constanța, care a fost implicat în dosarele deșeurilor periculoase.

Astfel, 26 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, precum și cadre de la Inspectoratul General de Aviație și Clubul Sportiv Dinamo au fost felicitați de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, care le-a acordat Emblema de Onoare a MAI.

Anchete coordonate de procurorul Niță

Printre aceştia se afla si Petrică Bacaim, din cadrul Gărzii de Coastă. Ministrul Vela l-a recompensat cu "Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne". Acesta a făcut parte din structura organelor de anchetă în dosarele deşeurilor importate din Marea Britanie, cu acte false. Procuror de caz este Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Totodată, pentru servicii și fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului instituției, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov i-a fost conferită Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Cei 12 lucrători ai Serviciului au destructurat o rețea care abandona în spații nepermise sau distrugea în mod neconform deșeuri medicale periculoase provenite de la unități sanitare ce asigură asistența medicală a pacienților testați pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Marcel Vela

Ce spune Vela

“Sunt mândru că facem parte din această echipă şi vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că, într-o perioadă dificilă, într-o perioadă complicată, MAI a redevenit acea instituţie de elită de care are nevoie România. Gradul de apreciere în rândul românilor, care în prezent s-a dublat faţă de luna noiembrie a anului trecut, este dovada faptului că voi vă faceţi datoria şi că românii apreciază efortul, devotamentul şi sacrificiul vostru. Avem onoarea şi privilegiul să ne onorăm eroii şi, în acelaşi timp, să apreciem camarazii, care de-a lungul activităţilor au demonstrat că fac cinste Ministerului Afacerilor Interne şi României, prin gesturi, prin acţiuni care trec dincolo de a-şi exercita o meserie. (…) Orice viață salvată, orice efort pe care îl faceți este acea scânteie care aprinde lumina speranței, speranța într-o lume mai bună, speranța că împreună putem deveni o națiune respectată și apreciată în întreaga lume.”, a declarat ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, în fața celor prezenți.

În cadrul ceremoniei au fost cinstiți, de asemenea, eroii ministerului care și-au pierdut viața la datorie, în memoria acestora fiind desfășurat Apelul Solemn.

Ce spune Garda de Coastă:

„Cinci polițiști de frontieră au primit distincții cu ocazia aniversării zilei Ministerului Afacerilor Interne. Printre ei, colegul nostru, comisar șef de poliție Petrică Bacaim, care a fost recompensat de ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, cu "Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne". Acesta s-a implicat activ în cazul importului masiv de deșeuri din Marea Britanie. În urma activităților întreprinse, a fost identificată o societate comercială care efectua activități de import ilegal de deșeuri în România, care erau declarate, în fals, la autoritatea vamală ca fiind produse second-hand. Împreună suntem #MAI puternici! Felicitări tuturor!“

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politisti astia decorati sunt propusi ministrului de interne de catre sefi I.P.J.,adica ministri or fi ei oameni unui partid dar un ministru nou venit nu schimba din functie toti sefi din tara sau degradeaza militieni,gradati MAPN sau securisti,pentru militari este bun orice partid vine la putere pentru ca ei sunt stat in stat.
1
0
Bravos Bacaimos tu estas mui retardos, apri la boca to darte una grande muia
2
3
Trebuie sa ai calificativul idiot prost, corupt, Altfel nu esti angajat, nu ai ce sa cauti in sistem!
4
4
Pacat ca nu a venit cu geanta aia mare care o avea cand era sef de tura la Vama Veche
7
2
SPF Cernavoda am fost recompensat de dl ministru de interne Vela cu destinctia Emblema de Onoare a betivilor din m.a.i ptr activitatea mea de braconier pe fluviul Dunarea traficant de motorina si alte betivanii.Cu asa cadre se mandreste m.a.i la ceas aniversar.Servesc patria cu 44 pahare !!!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102