REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Poluare extremă în nordul Capitalei: 'Afară este un iad de gudroane arse'

Poluare extremă în nordul Capitalei: 'Afară este un iad de gudroane arse'

Replica API 8 aprilie 2020 | 00:00 1761

Locuitorii din zona de nord a Capitalei reclamă miercuri dimineaţă că aerul este irespirabil. Probleme cu calitatea aerului sunt şi în sectorul 6. În ambele zone se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars.

”Afară este un iad de gudroane arse”, ”Tocmai m-am trezit brusc in miros de cauciuc ars”, anunţă pe Facebook locuitorii din zonă, conform news.ro.

De asemenea, pe site-ul Gărzii de Mediu, sunt zeci de reclamaţii referitoare la poluarea aerului, atât de la persoane din zona de nord a Capitalei şi din judeţul Ilfov, dar şi de la cei care locuiesc în sectorul 6, precum şi în sectorul 4.

”Buna dimineaţa, am deschis să aerisesc casa acum 5 minute. Nu poti respira deloc”, scrie un bărbat din zona Odăi.

”Locuiesc pe Bd. Iuliu Maniu nr 18 si in aceasta dimineata m-am trezit din somn din cauza mirosului pregnant de ars, crezand ca am o problema in apartament sau bloc, dar mirosul venea de afară”, afirmă un altul

”Locuiesc în Corbeanca. De câteva zile dimineaţa la orele 6-8 aerul este respirabil aici. Este un fum toxic (miros de ars deşeuri) care intra pana in case”, ”Miroase puternic a fum in Baneasa Sisesti.Fumul este atât de puternic încât a intrat si in casa desi geamurile sunt închise.Faceti ceva!”, ”Va informez cu privire la un miros foarte puternic de plastic ars pe care l-am sesizat incepand cu ora 7am in aceasta dimineata – zona Regie sector 6”, ”Buna dimineata, in dimineata zilei de 08.04.2020 aerul este irespirabil in zona bulevardului Al. Obregia din cartierul Berceni din sectorul 4, Bucuresti. Mirosul puternic de deseuri arse, in special de plastic”, ”Nu cred ca sunt prima care ridica sesizare referitoare la mirosul insuportabil de fum din aceasta dimineaţa in aproape tot Bucureştiul”, sunt mesajele postate pe site-ul Gărzii de Mediu Bucureşti.

În urmă cu o zi, ca urmare a sesizărilor celor care locuiesc în zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la poluarea aerului, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov au făcut verificări, stabilind că poluarea a fost produsă de un incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp, pe teren aflându-se batalurile fostei ferme de porci.

Şi în luna martie au fost probleme grave cu poluarea în Bucureşti, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai daca fostul presedinte al C.J.Teleorman L.Dragnea a accesat fonduri europene in numele C.J.Teleorman pentru un prieten care a facut vreo cateva gropi de gunoi in Jud.Teleorman dupa care a inceput sa care gunoiul din europa in Romania ani de zile ,caci asta au facut PSDisti pentru romani:cartiere de case pentru votanti lor cum au si Constanteni in tomis nord si au umplut tara cu gunoiele strainilor.
0
0
Si laCta acum 10 zile pe toate ferestrele era funingine greu de spalat ----La 2 zile apare un miros de-ti vine rau de la stomac -----nimeni nu vede si miroase
0
0
sa se depuna plangeri penale
4
0
Simplu : este vorba de vegetatie bogata in cauciucuri de masini aduse din toata europa !
4
0
O fi tot de la masini?????? Alo Firea, trezeste-te lua-ti-as taxa oxigen in poula, curva proasta!
0
4
Parca era din cauza traficului
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218