REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pomii luaţi mită de şeful DNA Slobozia au ajuns la Constanţa

Pomii luaţi mită de şeful DNA Slobozia au ajuns la Constanţa

Replica API 15 iunie 2013 | 00:00 439

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea pentru 29 de zile a şefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, reţinut de superiorii săi din Bucureşti pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. Avocaţii lui au făcut recurs. Cristudor a fost suspendat din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Conform http://www.romanialibera.ro, din interceptările incluse în referatul de arestare, dar şi din probe materiale, rezultă că şeful DNA Slobozia a livrat informaţii infractorilor, între care şi avertizarea că se va descinde la domiciliile lor pentru percheziţii.

În schimb, procurorul şef a primit 10 arbuşti thuya şi două maşini de pietre de pavaj, folosite în curtea şi grădina casei folosite de fiul său, Alexandru Cristudor, ca sediu al firmei sale. Cei pe care i-a protejat procurorul au săvârşit infracţiuni în Germania, iar percheziţiile urmau a fi făcute în cadrul unei comisii rogatorii.

Conform referatului privind propunerea de arestare, prezentat de http://www.romanialibera.ro, "în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu şi anume neadoptarea unor măsuri de protecţie minimale care să asigure conspirativitatea activităţilor de percheziţie ce urmau a fi efectuate de autorităţile judiciare germane în municipiul Slobozia în perioada 03.06.2013 - 05.06.2013, procurorul Cristudor Dumitru a primit la data de 23.05.2013 de la învinuitul Taifas Daniel Vasile, cu ajutorul numitei Andronache Monica, două maşini de piatră pentru amenajarea grădinii în valoare de aproximativ 2.000 lei iar la data de 01.06.2013, zece pomi thuya în valoare de aproximativ 3.354 lei, bunuri utilizate pentru amenajarea imobilului situat pe (...), aparţinând S.C. (...)S.R.L., societate la care asociat este numitul(...), fiul lui Cristudor Dumitru". Conform aceluişai referat, pomii primiţi de Cristudor au ajuns la Constanţa - iată fragmentul din referat care indică acest lucru: "Astfel, martorul(...), angajat al (...) a confirmat că la data de 01.06.2013, a încărcat 10 pomi thuya de la magazinul din oraşul Pantelimon, pe care trebuia să îi transporte la firma (...) din Slobozia. În localitate au luat legătura cu învinuita Andronache Monica("doamna contabilă") care i-a spus că cei 10 thuya nu sunt pentru restaurant, apoi a sunat o persoană şi i-a solicitat să se deplaseze la o staţie de alimentare carburanţi(...), aflată la ieşirea spre Constanţa. Aici după câteva minute au fost abordaţi de un bărbat, care se deplasase cu un autoturism marca(...), şi care i-a întrebat dacă sunt de la firma(...). Împreună s-au deplasat înspre Constanţa aproximativ 1500-2000 m, până la imobilul unde trebuiau plantaţi cei 10 pomi. Aici, întrucât persoana care îi aşteptase nu cunoştea detalii privitoare la lucrarea de amenajare ce trebuia efectuată a fost apelată telefonic o altă persoană care a stabilit detaliile. Aspectele descrise de martorul anterior menţionat sunt confirmate de conţinutul convorbirilor telefonice purtate între Andronache Monica, Taifas Daniel Vasile şi Cristudor Dumitru", se mai arată în referatul prezentat de http://www.romanialibera.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367