REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Pompeo: SUA vor continua să conducă lupta împotriva Statului Islamic

Pompeo: SUA vor continua să conducă lupta împotriva Statului Islamic

Replica API 15 noiembrie 2019 | 00:00 388

Mike Pompeo

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a dat asigurări joi că Statele Unite vor continua "să conducă" lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI), în faţa aliaţilor Washingtonului bulversaţi de schimbările de poziţie ale preşedintelui Donald Trump privind Siria, relatează AFP.

El a reiterat că ţările coaliţiei împotriva Statului Islamic, ai căror miniştri de externe s-au reunit la Washington, trebuie să "repatrieze miile de combatanţi terorişti străini închişi în prezent" în Siria şi "să îi judece pentru atrocităţile pe care le-au comis". Această cerere se izbeşte de refuzul a numeroase ţări, printre care şi Franţa, de a-şi prelua cetăţenii care au luptat alături de jihadişti.

Franţa este cea care a cerut această reuniune de urgenţă a coaliţiei internaţionale sub comandament american după criza provocată la începutul lunii octombrie de o nouă ofensivă a Turciei în nord-estul Siriei. Anunţând retragerea forţelor americane, preşedintele SUA a lăsat teren liber pentru această operaţiune a Turciei, care viza totuşi forţele kurde, aliate ale Occidentului în lupta antijihadistă.

De atunci, Donald Trump şi-a schimbat poziţia în mai multe rânduri, anunţând în cele din urmă menţinerea unor forţe în Siria pentru a "proteja" câmpurile petroliere. Însă restul administraţiei sale susţine că principala misiune a acestor circa 600 de militari rămâne lupta împotriva Statului Islamic.

"Ştiţi cu toţii că trebuie să continuăm lupta împotriva Statului Islamic. Şi noi. SUA vor continua să conducă această coaliţie, şi lumea, în acest efort esenţial al securităţii noastre", a spus Mike Pompeo în deschiderea reuniunii.

"Am redesfăşurat unele dintre trupele noastre în nord-estul Siriei, dar şi în regiune, pentru a face astfel încât Statul Islamic să nu mai renască niciodată din propria cenuşă şi a împiedica pierderea câmpurilor petroliere", a adăugat el.

"Nu ne vom opri acum. Să facem astfel încât Statul Islamic nu va mai reveni niciodată", a spus el.

Pompeo a declarat de asemenea că decesele recent ale liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, şi adjunctului său arată că nu există niciun gol în privinţa leadership-ului american, potrivit DPA. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de condus vor sa conduca dar de participat lasa pe altii in afganistan ei se retrag pe cand ai nostrii au triplat numarul mercenarilor de acolo de parca am avea vreo halvita
0
0
Americanilor, faceti tot ce este mai bine ca sa fie liniste si pace pe pamant.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920