REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Pompieri din cadrul ISU Dobrogea, avansaţi în grad de Ziua lor

Pompieri din cadrul ISU Dobrogea, avansaţi în grad de Ziua lor

Replica API 14 septembrie 2015 | 00:00 283

Recompense

Recompense

Duminică, 13 septembrie, cu ocazia Ziulei Pompierilor din România şi împlinrea a 167 ani de la luptele din Dealu Spirii, pompierii care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice, au fost recompensaţi cu avansare în gradul următor, cu distincţii de serviciu şi diplome de onoare. La ceremonie au fost prezenţi şi subprefecţii judeţului Constanţa. Astfel, în temeiul Ordinului ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, trei ofiţeri şi trei subofiţeri, după cum urmează: locotenent colonel Adrian Hornea a fost înaintat la gradul de colonel; maior Cristina-Mădălina Donose a fost înaintat la gradul de locotenent colonel; căpitan Marius Crăciun a fost înaintat la gradul de maior. În gradul de plutonier adjutant au fost înaintaţi următorii: plutonier major Viorel Minoiu, plutonier major Şerban-Cristian Povcec şi plutonier major Petre-Florin Anghel.

Tot duminică, două cadre ale ISU „Dobrogea” au primit distincţii de serviciu-insigne simbol, respectiv maistru militar clasa a II-a Marian Sandu şi plutonier adjutant şef Ion Moroianu. La rândul său, comandantul instituţiei - locotenent colonel Daniel Petrov a acordat diplome tuturor structurilor inspectoratului pentru profesionalismul dovedit în exercitarea atribuţiilor specifice şi îndeplinirea sarcinilor încredinţate. Viceprim-ministrul pentru Securitate Națională, Gabriel Oprea, a acordat titlul “Pompierul de Onoare al anului”, plutonierului major Filip-Mihai Midrigan din cadrul ISU Sibiu pentru prezența de spirit dovedită în îndeplinirea unei misiuni de stingere a incendiului, în urma căreia au fost salvați 25 de adulţi şi 4 copii. Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a înmânat distincția “Salvatorul de Onoare al anului”, plutonierului major Ştefan Baută din cadrul ISU Bucureşti – Ilfov, care aflându-se în timpul liber, a intervenit pentru acordarea primului ajutor pentru patru victime ale unui accident rutier, până la transportul acestora la unitățile spitalicești. În cadrul ceremonialului, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a transmis mesajul său de respect și apreciere pentru pompierii români. Redăm, în continuare alocuțiunea adresată cu această ocazie: “Pentru pompierii militari, 13 septembrie este o sărbătoare a onoarei, a mândriei și a tradiției instituționale. Pentru români, 13 septembrie este o sărbătoare a triumfului vieții, a recunoștinței pe care o purtăm acestor eroi ai zilelor noastre. Prin misiunile complexe pe care le desfășurați în sprijinul comunităților pe care le slujiți, reprezentați una dintre structurile de bază din domeniului securității naționale. Misiunile pompierilor militari nu înseamnă doar stingerea incendiilor. Riscurile și vulnerabilitățile la adresa securității publice s-au diversificat, iar structurile pentru situații de urgență s-au adaptat acestor noi tipuri de misiuni. (…) Anul acesta, 156 de autospeciale au intrat în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență, la care se adaugă alte 25 de mașini de mare capacitate pentru transport de persoane și victime multiple. (…) În memoria pompierilor militari care și-au pierdut viața în misiuni de salvare, vă invit să ținem un moment de reculegere. Domeniul gestionării situațiilor de urgență este unul al oamenilor inteligenți și adaptabili, al profesioniștilor curajoși și patrioți, chemați să intervină în cele mai dificile situații. Am încredere în capacitatea instituţională pe care pompierii militari o au în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi mă bazez pe dumneavoastră şi pe seriozitatea militară care vă caracterizează. Cu ocazia Zilei Pompierilor, vreau să vă felicit, să vă urez succes și să vă mulțumesc în numele meu, al Guvernului României, în numele tuturor românilor pentru dăruirea cu care vă faceți datoria faţă de ţară şi faţă de români. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218