REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pompierii, alertaţi că un zid din cupola Moscheei riscă să se prăbuşească! Ce s-a întâmplat de fapt - n-o să-ţi vină să crezi!

Pompierii, alertaţi că un zid din cupola Moscheei riscă să se prăbuşească! Ce s-a întâmplat de fapt - n-o să-ţi vină să crezi!

Replica API 1 august 2013 | 00:00 115

Dorel a dat "lovitura" la geamie!

Dorel a dat "lovitura" la geamie!

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că au fost solicitaţi să intervină în Piaţa Ovidiu, acolo unde un zid din cupola Moscheei Carol I (veche de peste 100 de ani) riscă să se prăbuşească - după cum au fost informaţi militarii ISU.

Potrivit şefului Cultului Musulman, Muftiul Iusuf Muurat, nu există nici o problemă gravă, totul fiind o neînţelegere! Inginerul angajat de comunitatea musulmană ar fi fost sesizat cu privire la faptul că tencuiala de la un zid este crăpată, şi i s-a solicitat să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemei. Iar inginerul, Ertechin Suna, a găsit soluţia: a sunat la 112! De ce? Pentru că pompierii au scară suficient de mare încât să ajungă la fisura din tencuială, ar fi motivat inginerul angajatorilor săi.

Muftiul a precizat că, în condiţiile date - de alertare falsă a instituţiilor - nu mai rămâne decât soluţia concedierii respectivului inginer. "A fost prezent la mine preşedintele care administrează Moscheea Carol, preşedintele comitetului Geamiei, şi mi-a spus de problemele administrative pe care le întâmpină. Una dintre problemele administrative pe care mi le-a adus la cunoştinţă a fost că există o mică fisură la cupolă şi să găsim o soluţie, să vedem cum o rezolvăm. Eu, bineînţeles, am informat departamentul tehnic, le-am spus să vină la faţa locului, să vadă despre ce este vorba şi să vedem ce soluţii găsim până de Baraim. După care să înţeleg că domnul inginer, fără să se consulte cu mine, a sunat la 112 şi a informat pompierii că există o problemă la cupolă. De mâine (vineri - n.r.) cred că i se va desface contractul de muncă", a spus Muftiul Iusuf Muurat.

Reporterii cotidianului Replica de Constanţa au reuşit să intre în moschee, pentru a se convinge că nu există nici o problemă gravă. Concluzia: este vorba doar de o fisură mică, în tencuială! De altfel, contactat telefonic, inginerul responsabil cu alertarea pompierilor, a început să ridice tonul, comunicând că: "Voi nu aveţi subiecte? Nu e nici o problemă!". Deşi a fost aşteptat la moschee, pentru a lămuri situaţia cu presa, inginerul nu şi-a mai făcut apariţia.

Cum problema nu a fost una majoră, pompierii nu au mai intervenit. "Am primit o solicitare prin 112, fiind vorba de o bucată de tencuială, situată pe interiorul cupolei, cam la 20 - 25 de metri înălţime. Turiştii şi constănţenii nu s-au aflat nici o clipă în pericol, întrucât era pe interior. Colegii mei s-au deplasat la faţa locului, însă nu au avut cum să intervină, motiv pentru care s-a stabilit ca reprezentanţii Geamiei să se ocupe de problemă", a spus lt. colonel Costel Datcu, ofiţer Centru Operaţional din cadrul ISU Dobrogea.

Vom reveni cu date.

L.C., A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614