REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pompierii angajaţi prin concurs fraudat acuză: "O ţară condusă de toţi hoţii şi golanii"

Pompierii angajaţi prin concurs fraudat acuză: "O ţară condusă de toţi hoţii şi golanii"

Replica API 29 ianuarie 2014 | 00:00 181

Trecuţi în rezervă!

Trecuţi în rezervă!

Agitaţie la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Constanţa! Aproximativ 130 de pompieri au venit pentru a primi înştiinţările prin care sunt trecuţi în rezervă, miercuri 29 ianuarie. Toţi au fost conduşi în clădirea din curtea ISU Dobrogea, de pe strada Mircea cel Bătrân, acolo unde li s-au înmânat documentele. La ieşire, oamenii nu au ezitat să-şi spună necazul, menţionând că nici nu au fost prezenţi la proces, motiv pentru care vor contesta în instanţă.

"Putea să se dea şi o soluţie pozitivă dar nu s-a dorit de la Inspectoratul Dobrogea. Domnul inspector a zis că nu s-a gândit şi la varianta aceasta, să se preexamineze. Rămâne să ne judecăm în instanţă şi să vedem ce decizie o să ia Curtea. Suntem cam 190 de persoane în situaţia asta. Nu am fost înştiinţaţi de nimic, pur şi simplu ne-am trezit că nu mai avem unde munci. Nu ştiu dacă au fost fraudate acele examene, eu ştiu doar că lucram şi m-am trezit dat afară. Voi acţiona în instanţă", a declarat un fost subofiţer operativ al ISU Dobrogea. "Asta-i ţara în care trăim, condusă de toţi hoţii şi de toţi golanii. Ne-au dat afară, o să contestăm în instanţă, pentru că noi habar nu avem de nimic. Noi ştim ce a fost acolo, la concurs? Nu trebuia să ne cheme şi pe noi la proces? Am participat la toate misiunile care se puteau îndeplini, foc, descarcerări", a spus Gheorghe Zisu, fost subofiţer operativ. Şi nemulţumirile au continuat: "Ne-au dat afară după 6 ani de zile! Nu e posibil aşa ceva. Nu am semnat nimic, mi-am luat doar fişa de lichidare, mă voi duce la un avocat. Asta-i România în care trăim, lumea stă acasă în loc să muncească. Nu mi se pare normal ce se întâmplă, nu am avut dreptul la apărare. Nu mi s-a adus la cunoştinţă nimic, doar hotărârea instanţei, care este incertă.", a spus şi un fost conducător auto. De cealaltă parte, maiorul Ion Vlăduţ a menţionat că a pierdut oameni valoroşi, dar pentru a acoperi deficitul de personal, se vor schimba turele de lucru. "Aceste lucruri presupun lucru peste program a celor care au rămas. Cât despre reexaminare, nu se pune problema de refuz, ci de un temei legal referitor la o reexaminare. Nu am găsit un temei legal, am căutat soluţii. Inspectoratul are nevoie de personal pentru a face faţă solicitărilor, dar temeiul legal trebuie să existe. Oamenii pe care i-am pierdut sunt de peste 6 ani la noi în curte, au avut rezultate foarte şi ne-au reprezentat la concursurile profesionale, competiţii sportive. Este o pierdere, care mă dezamăgeşte. Vom face tot ce este posibil ca să răspundem tuturor solicitărilor constănţenilor. Printre cei care au plecat sunt şi cei care au cursuri de paramedic. Cum spuneam, vom trece la ture de lucru mai intens, pentru a acoperi toate autospecialele pe care le avem operative.", a spus maiorul Ion Vlăduţ, prin adjunctul inspectorului şef din cadrul ISU Dobrogea.

Reamintim că este vorba despre persoanele care au fost încadrate urmare a unui concurs fraudat, în 2007. Recent, generalul în rezervă Petre Trandafir, fostul şef ISU Dobrogea, fostul său prim-adjunct, Neculai Coman, un colonel şi un maior, dar nu numai, au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la închisoare cu executare în dosarul privind fraudarea unui concurs din 2007. În afară de persoanele din conducerea ISU care au fost condamnate, judecătorii ICCJ au menţinut şi decizia privind anularea a 205 foi de concurs falsificate pe numele candidaţilor. Cu alte cuvinte, persoanele pentru care instanţa a constatat că se falsificaseră lucrările, pentru a fi angajate, vor fi eliminate din sistem. La Constanţa este vorba de aproximativ 192 de persoane, numai că 30 deja ieşiseră din sistem.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614