REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pompierii Detaşamentului PALAS stau în frig! Li s-a stricat centrala

Pompierii Detaşamentului PALAS stau în frig! Li s-a stricat centrala

Replica API 3 februarie 2018 | 00:30 376

Pompierii din cadrul Detaşamentului Palas, aparţinând de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, s-au confruntat, în ultima perioadă, la modul cel mai serios, cu frigul. Nu este vorba despre temperatura de afară, care noaptea a scăzut sub 0 grade, ci cu cea din interiorul clădirii. Asta pentru că, potrivit unor surse din interior, centrala electrică s-a defectat, în urmă cu ceva timp, iar pentru repararea acesteia a fost nevoie de mulţi bani şi de multe formalităţi.

Potrivit surselor noastre, totul a pornit în urmă cu aproxiativ două săptămâni, când s-a stricat o pompă de recirculare a agentului termic, din dotarea centralei. Numai că, pentru înlocuirea acesteia, se impun unele formalităţi care durează ceva timp, cum ar fi obligativitatea de a face o achiziţie publică prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Partea proastă este că în aceeaşi clădire funcţionează şi SMURD-ul, dar se ţin şi cursuri pentru cei veniţi din ţară în stagiul de pregătire şi care, în acest moment, sunt în număr de 21 de cursanţi care învaţă în frig.

Contantat telefonic, şeful ISU Dobrogea, insp. şef-col. Daniel Popa, ne-a declarat că deja se lucrează la remedierea problemei. „Nu este nici o problemă gravă. Se lucrează la centrală. Şi ele se mai pot strica. Durează de câteva zile, s-a terminat contractul, iar astăzi (joi n.r.) a venit cineva ca să o repare. Pentru două zile sau trei, cât durează reparaţiile, nu este ceva grav”, ne-a declarat şeful ISU Dobrogea.

Dacă problema persistă de 2 săptămâni, conform surselor, sau de 2 zile, potrivit şefului ISU, nu ştim exact, dar sperăm ca aceasta să fie remediată cât mai repede, pentru ca militarii-salvatori să nu întâmpine probleme din acest punct de vedere, astfel încât, în caz de „Doamne fereşte”, să nu fie nevoiţi să-şi încălzească mâinile la vreun incendiu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
L-as ca va incalzesc eu!
3
1
Doamne, ce articol de presa tampit! Expresia "sa nu-si incalzeasca mainile la vreun incendiu" arata cat de idiot este reporterul, care, din lipsa de subiecte, vine sa ne spuna o poveste fara sens. Sa bage in priza 3-4 radiatoare, sau sa dea drumul la aerele conditionate pt 3 zile. Mai bine ati vorbi despre sediul ISU care sta sa cada. Faceti o analiza impreuna cu cei de la ISC sa vedeti ca ar trebui interzisa exploatarea imobilului. Dati stiri de real interes si nu va mai uitati in gura unor bulangii ca nu stiu decat sa trancane
0
2
bransati-va la RADET fraierilor, faceti frigul cu cacaturile voastre de centrale.
1
3
la 112..hah ha ha
1
3
Sa dea foc la unitate!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614