REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Pompierul-erou care a intrat în RULOTA ÎN FLĂCĂRI, în Mamaia Nord

Pompierul-erou care a intrat în RULOTA ÎN FLĂCĂRI, în Mamaia Nord

Replica API 19 iunie 2018 | 01:23 325

O rulotă a fost mistuită în flăcări, sâmbătă după-amiază, în campingul Măslinului, din Mamaia Nord, sub privirile îngrozite a zeci de turiști. Mai mulți dintre ei au pus mâna pe telefon și au apelat la numărul unic de urgență 112, pentru a solicita sprijinul pompierilor, dar până la sosirea acestora, un pompier din Tulcea a intervenit atât pentru limitarea extinderii focului, dar mai ales că nu se știa dacă în interiorul rulotei se afla sau nu cineva.

Este vorba despre plutonierul major Cornel Budea, șeful Gărzii de Intervenție și Stingere la Stația de pompieri Babadag. Acesta era în concediu, alături de soția sa și cei doi copii, și era campat la aproximativ 20 de metri de rulota care a luat foc. Incendiul se manifesta cu repeciziune în interior, iar pentru că nu se știa dacă înăuntru erau sau nu victime, plutonierul major nu a stat pe marginea să privească, ci, sub țipetele speriate ale soției și copiilor, a intrat în rulota în flăcări în căutare de victime.

„După ce s-a asigurat că nu sunt persoane surprinse în interior, a evacuat cu sprijinul populației autoturismele și rulotele din apropiere. În apropiere era un pichet PSI. A smuls lacătul și a încercat să limiteze efectele incendiului cu stingătoarele din interior. Având experiența multor intervenții, a evacuat populația din zonă exact înaintea producerii deflagrației. Pentru el a fost o zi ca oricare alta, doar că era în concediu. Marți e Șeful Gărzii de Intervenție și Stingere la Stația de pompieri Babadag. S-a terminat concediul”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Cauza probabilă, potrivit pompierilor, a fost un scurtcircuit de la un tablou neizolat corespunzător sau suprasolicitat. Din rulotă nu a mai rămas decât cenușă și fiare.

F.B.

Citește: VIDEO. ALERTĂ în Mamaia: explozia unei butelii a distrus o rulotă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai exista si eroi! Sa il avanseze la gradul de general! De generali de sprituri e plina armata! Cinste tie,domnule!
5
0
Jos palaria!
15
0
Era in concediu, putea foarte bine sa nu se afle in incinta campingului in acel moment.Omul a facut ce stia cel mai bine sa faca chiar daca nu era la serviciu.Cand privesti din afara e usor sa-ti dai cu presupusul.A fi pompier iti trebuie niste abilitati speciale, nu toti pot face aceasta meserie. Iar cu focul nu te pui.Respect, omule!
18
2
Da orice om care intervine in ajutorul altor semeni de ai sai sau chiar pentru a salva animale este un erou. Cu sau fara recompensa si-a facut datoria de om.
23
0
tu te duceai sa vezi ce si cum?plm....
14
0
Si recompensa?
11
0
Gata, l-ati facut si pe asta erou...si aveti si rating mai mare
4
30

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218