REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ponta: Am vorbit cu Băsescu, iar acesta a acceptat procedura directă de numire a procurorilor

Ponta: Am vorbit cu Băsescu, iar acesta a acceptat procedura directă de numire a procurorilor

Replica API 4 aprilie 2013 | 00:00 202

Premierul Victor Ponta a declarat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre formula în care procurorul general şi şeful DNA sunt numiţi după ce sunt propuşi de ministrul Justiţiei, iar şeful statului a agreat această procedură directă. "Am discutat cu preşedintele Băsescu dacă agreează această procedură prevăzută de lege, iar preşedintele mi-a confirmat faptul că da, agreează această procedură: ministrul propune, CSM avizează şi preşedintele numeşte", a spus Ponta la postul B1 TV.

El a precizat că discuţia cu preşedintele a avut loc după ce a participat la întâlnirea de la CSM şi a susţinut că s-a consultat cu şeful statului strict asupra procedurii, nu pentru numele de procurori.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Candidaţii la funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievaţi la sfârşitul lunii mai, potrivit calendarului pentru examinarea propunerilor, stabilit miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614