REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta aruncă în aer USL: a trimis la CSM propunerile pentru şefii Parchetelor. Kovesi, propusă şef la DNA

Ponta aruncă în aer USL: a trimis la CSM propunerile pentru şefii Parchetelor. Kovesi, propusă şef la DNA

Replica API 3 aprilie 2013 | 00:00 152

Reacţia lui Guşă: Premierul are un comportament labil

Reacţia lui Guşă: Premierul are un comportament labil

Premierul Victor Ponta a trimis miercuri dimineaţă la CSM, în calitate de ministru interimar la Justiţie, propunerile pentru şefii Parchetelor, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lâng Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost propus Tiberiu Niţu, iar pentru funcţia de procuror şef al DNA a fost propusă Laura Codruţa Kovesi. Dimitrie Bogdan Licu este propunerea Ministrului Justiţiei pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, iar Codruţ Olaru a fost propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ. Alina Mihaela Bica a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, iar pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT a fost propusă Elena Giorgiana Hosu.

Prim-adjunctul procurorului general al României, Daniel Morar, a atacat-o, marţi, la România TV, pe Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu are ce căuta în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "Nu mi-e indiferent cine e şef la DNA. Mi se pare absolut inadmisibil să fie propus la DNA un om care nu a lucrat în DNA. Dacă DNA a performat în aceşti ani, acest lucru se datorează procurorilor din DNA. Una dintre cerinţele Comisiei Europene a fost ca următorul şef DNA să aibă expertiză şi un CV în anticorupţie, iar doamna Kovesi nu are aşa ceva", a spus Daniel Morar.

Decizia premierului de a trimite aceste nominalizări aruncă în aer alianţa PSD-PNL, în toate luările de poziţie de până acum liderul liberalilor, Crin Antonescu, declarând că se opune ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită la DNA. În urmă cu câteva zile, Ponta afirmase că nu exclude nominalizarea Laurei Codruţa Koveşi, în timp ce ieri a revenit asupra declaraţiei, spunând că întâi va fi numit un ministru de Justiţie, iar acesta va face nominalizările.

La Realitatea TV, după aflarea comunicatului Guvernului, analistul Cozmin Guşă a reacţionat virulent: "Dacă până ieri aveam ceva îndoieli legate de faptul că Ponta ar putea fi şantajat legat de numirile făcute la justiţie, astăzi nu mai avem nicio îndoială că avem un premier şantajabil, care instigă la un război total. Dacă avem asemenea conducători, după cum se arată a fi Victor Ponta, după cum se arată a fi Victor Ponta, care ieri spune una, astăzi o întoarce la nici 24 de ore, mi se face frică. Sunt toate semnele unui comportament extrem de labil a unei personalităţi care este şatajată", a declarat Guşă.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/voiculescu-intoarce-armele-ponta-atacat-dur-109762/

Vezi şi reacţia lui Ludovic Orban:

http://www.replicaonline.ro/ludovic-orban-atac-dur-la-victor-ponta-psd-ar-trebui-sa-l-schimbe-ponta-basescu-109972/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367