REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Ponta, către Mazăre: "Hai, Radu, vino încoace. Ştiu că tu eşti timid când vezi doamne"

Ponta, către Mazăre: "Hai, Radu, vino încoace. Ştiu că tu eşti timid când vezi doamne"

Replica API 31 august 2013 | 00:00 155

Suleyman Magnificul va fi, vara viitoare, Ştefan cel Mare

Suleyman Magnificul va fi, vara viitoare, Ştefan cel Mare

Reuniunea femeilor social-democrate a debutat vineri seara la Pavilionul Expoziţional de la Constanţa cu peste 200 de persoane. Preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Social Democrat, Rovana Plumb, a declarat în deschiderea evenimentului: "Vă mulţumesc pentru eforul şi perseverenţa de care daţi dovadă în activitatea politică. Reuniunea de astăzi (vineri -n.r.) conturează direcţiile politice pentru alegerile prezidenţiale din 2014. Suntem în poziţia de a aborda alegerile europarlamentare cu toată încrederea (...). Am momente în care îmi aduc aminte cu satisfacţie când treceam prin Parlamentul European. Azi vă spun că nu regret în nici un fel că am plecat din Parlamentul European, dar sunt mândră că fac parte din Guvernul Ponta", a spus Plumb.

Tot ea a anunţat şi canditatura în Parlamentul European în primele opt poziţii a Corinei Creţu, Dacianei Sârbu, Vioricăi Dăncilă. Prezent la lucrările organizaţiei de femei a PSD, premierul Victor Ponta a transmis: "Dacă noi suntem uniţi în partid, atunci putem să le cerem românilor să fie uniţi şi solidari. În urma lui Băsescu rămâne ura". "Vreau să câştigăm alegerile de anul viitor. Suntem un partid al întregii ţări", a mai spus Ponta. Atmosferă a fost extrem de destinsă la reuniunea femeilor social-democrate. După ce a luat cuvântul, spunând că PSD vrea să câştige alegerile, Victor Ponta s-a adresat şi primarului Radu Mazăre, venit şi el la eveniment: "Hai, Radu, vino încoace. tiu că tu eşti timid că vezi doamne. Se pierde... Dar nu pe Radu vroiam să-l laud, ci pe ministrul Mircea Duşa care a pus pentru prima dată în istoria noastră şefa poliţiei la Maramureş o doamnă. Trebuie să terminăm cât mai repede cu ideea că există numai bărbaţi. Nu mai există locuri doar pentru bărbaţi, suntem toţi egali şi încet, încet vreau ca mentalitatea noastă să se schimbe cu adevărat ". Cele circa 200 de femei prezente la Şcoala politică a femeilor din PSD l-au întâmpinat cu aplauze pe edil. A avut loc şi un schimb de replici amuzant între Victor Ponta şi Radu Mazăre. În timp ce Ponta a întrebat ce doamnă mai trebuie să ia cuvântul şi a răspuns tot el că Radu Mazăre - apoi şi-a cerut scuze, în glumă, afirmând că nu mai ştie cum să îi spună, poate că Suleyman Magnificul sau Regele Nabucodonosor al II-lea -, edilul Constanţei s-a adresat femeilor prezente în sală: "Este o seară foarte înfrigurată şi până acum am făcut băşcălie, pentru că viaţa trebuie tratată mai relaxat. Probabil că de asta am şi un grad de simpatie şi sunt plăcut. Dacă am fi avut întâlnirea săptămâna trecută v-aş fi invitat să defilaţi la carnaval în calitate de soţii, cadâne. Cred că ar fi fost mai plăcut şi vreo 15.000 de spectatori. Însă, sâmbătă, ora 13.00, nemaiputând să vă invit la carnaval, vă invit la cartierul pe care l-am făcut pentru sărmani (Henri Coandă -n.r.) pe care l-am terminat. Pe lângă faptul că îmi place viaţa, să mă bucur de ea, cel mai important lucru este să facem lucruri bune pentru oameni. Sunt 3.500 de oameni care dormeau în cartoane (...). Când am intrat pe uşă şi l-am văzut pe Ponta în prezidiu am exclamat: "E un erou!" Stă numai în şedinţe. Eu am mai mers acasă, m-am mai plimbat pe malul mării. Mă aşteptam să găsesc petrecere, pupături, fotografii, dar văd că este o atmosferă serioasă şi am schimbat tonul discuţiilor. Însă, la vară vă invit să defilaţi cu mine la carnaval, atunci am să îl interpretez pe Ştefan cel Mare".

Oprişan, la Mamaia: "Am şi calitatea de gazdă. Sunt vicepreşedinte al Regiunii Sud-Est în Partidul Social Democrat"

O declaraţie de relaxantă a avut şi Marian Oprişan, preşedintele UNCJR. "Doamenelor şi domnişoarelor, domnule preşedinte, sunteţi înstare. Am venit la prezidiu dintr-un motiv serios. Am auzit-o pe doamna Ecaterina Andronescu, cologa noastră, că sala arată foarte bine şi că este frumoasă cu dumneavoastră în această sală. Este adevărat că sala este drăguţă, dar dumneavoastră sunteţi minunate, credeţi-mă. Să vă spun că alături de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu am şi calitatea de gazdă. Sunt vicepreşedinte al Regiunii Sud-Est în Partidul Social Democrat. Vă spun că eu cel mai bine lucrez cu femeile. Mâna mea dreaptă este o femeie. Am numit-o prefect în cariera mea şi eu cred că dumneavoastră aveţi toate atuurile să formulaţi critici şi cred că împreună putem să facem din PSD cea mai importantă forţă politică", a spus Oprişan.

Ponta, lui Oprişan: "Să spui din cele 10 regiuni câte vor fi conduse de o femeie"

Aplaudat de membrele PSD, Ponta a spus că Oprişan a avut "vorba mai dulce" şi pentru a-i tăia din "succes" a adăugat faptul că: "eu conduc un guvern cu şase doamne ministru. În Parlament sunt doamne multe. Deci, Marian Oprişan, trebuie să spui câte doamne vor fi preşedinte de consiliu judeţean în 2016. Dacă tot facem regionalizarea să spui din cele 10 regiuni câte vor fi conduse de o femeie". Oprişan i-a replicat premierului că: "sunt de acord ca partidele să o dovedească". La reuniune au fost prezenţi şi Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, dar şi Titus Corlăţean, ministrul de Externe.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369