REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ponta: Cei din Garda Financiară au locuri unde să se angajeze, dar trebuie să dea nişte concursuri

Ponta: Cei din Garda Financiară au locuri unde să se angajeze, dar trebuie să dea nişte concursuri

Replica API 26 iulie 2013 | 00:00 164

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că după reorganizarea Finanţelor Publice, Vămii şi Gărzii Financiare, numărul de posturi rămâne acelaşi, "dar nu neapărat va fi angajată toată lumea", precizând că salariaţii de la Gardă vor trebui să treacă "nişte concursuri", inclusiv teste de integritate. Victor Ponta a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, cum a gândit reorganizarea Direcţiei Finanţelor Publice Sibiu şi mutarea sediului regional la Braşov, el spunând că s-a vrut o repartizare corectă.

"Direcţia Regională a Finanţelor Publice este la Braşov şi cea Antifraudă este la Sibiu. Acum s-ar putea să se supere şi Braşovul şi Sibiul. Eu mă gândeam să fie repartizat corect. Braşovul are structura deja existentă, iar Sibiul este oraşul cu dezvoltare economică pozitivă şi trebuie să aibă structura de combatere antifraudă" a declarat premierul.

Întrebat dacă vor exista disponibilizări la ANAF, Vamă şi Garda Financiară în urma reorganizării, premierul a spus că "numărul de posturi este acelaşi, dar nu neapărat va fi angajată toată lumea".

"Cei din Garda Financiară au locuri unde să se angajeje, dar trebuie să dea nişte concursuri. Ca să fiu sincer, trebuie să dea inclusiv nişte teste de integritate. S-ar putea ca unii să mai rămână pe afară, ceea ce nu e neapărat rău. Important este să treacă cei buni, dar numărul de posturi este. Nu trebuie neapărat să plece, ci doar cei care e mai bine să plece din motive pe care le înţelegeţi când vorbim de Gardă", a mai declarat Victor Ponta.

Premierul se află într-o vizită oficială în municipiul Sibiu, joi seară participând deschiderea oficială a Raliului Sibiului.

Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi a decis înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102