REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ponta: Cred că au înţeles şi liberalii care e problema. Aştept ca Antonescu să ia lucrurile în serios

Ponta: Cred că au înţeles şi liberalii care e problema. Aştept ca Antonescu să ia lucrurile în serios

Replica API 18 mai 2013 | 00:00 195

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, apreciază drept "utilă" întâlnirea de vineri după-amiază cu liderii PNL de la Palatul Victoria, care, în opinia sa, "păreau că nu au înţeles" care este problema social-democraţilor, respectiv dacă liberalii sunt solidari în totalitate cu Guvernul. Liderul PSD aşteaptă de la Crin Antonescu "să ia lucrurile mai în serios".

"Nu poţi să fii nici solidar, nici serios dacă tolerezi un personaj ca Sorin Roşca Stănescu", iar "dacă Sorin Roşca Stănescu va fi un erou la liberali, atunci vor apărea şi alţi doritori de glorie şi ruptura va fi inevitabilă", a susţinut Victor Ponta, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la RTV.

La începutul intervenţiei, premierul a menţionat că este vorba despre "nişte lucruri serioase" în interiorul USL, care vor fi discutate şi luni.

El a precizat că până acum nu a vorbit public despre divergenţe în cadrul USL, dar de această dată este "o problemă serioasă".

"Şi întâlnirea de azi după-amiază a fost foarte utilă pentru a-i face pe colegii liberali să înţeleagă care este problema, că păreau că nu au înţeles. Problema nu este Sorin Roşca Stănescu, ci dacă PNL este solidar cu Guvernul şi cu deciziile grele pe care trebuie să le luăm. Dacă noi guvernăm şi câţiva oameni se fac că sunt în opoziţie (...), aşa nu se poate", a afirmat Ponta.

Întrebat dacă le-a cerut explicit liderilor PNL să-l excludă din partid pe Roşca Stănescu, liderul PSD a spus că nu îl interesează calitatea acestuia. El a adăugat că în acest caz este vorba despre o campanie pe care senatorul PNL a dus-o la adresa PSD din februarie şi pe care "PSD nu o poate tolera de la cineva care se face că e în opoziţie şi de fapt este la putere şi beneficiază din plin de acest lucru".

"Nu poţi să jigneşti tot timpul PSD, să te faci că eşti în opoziţie, şi tu să beneficiezi de putere. Nu se poate şi în căruţă şi în teleguţă", a adăugat Ponta.

Premierul a mai spus că el nu dă "ultimatumuri" şi că îşi doreşte să colaboreze în continuare cu PNL.

"Asta am explicat după-amiază. (...) Problema este dacă suntem aşa cum am fost, şi anume uniţi, sau dacă începe jocul din 2007 al PDL, când se făcea că e la putere şi în opoziţie, lucruri pe care le mai făcea şi PSD în 2009", a precizat Ponta.

Victor Ponta a afirmat că el aşteaptă de la Crin Antonescu "în primul rând să ia lucrurile mai în serios". "Declaraţiile publice au fost serioase, dar am văzut din păcate că în interior nu erau aşa de serioase", a menţionat liderul PSD.

El s-a declarat convins că după discuţia de la Palatul Victoria toată lumea a înţeles bine care este supărarea social-democraţilor şi că PSD doreşte ca PNL să fie solidar cu Guvernul, aşa cum sunt şi social-democraţii. "Vor veni momente dificile. Guvernarea e mai grea decât opoziţia. Vrem să ştim dacă ne putem baza", a adăugat Ponta.

Întrebat despre afirmaţiile lui Roşca Stănescu, care a spus că este prieten cu el, Victor Ponta a răspuns că nu-l consideră prieten pe acesta şi că aceasta nu ar fi "singura minciună" pe care a spus-o Roşca Stănescu.

"Cred că a fost o mare greşeală din partea USL să accepte persoane precum domnul Roşca Stănescu, dar acum e tardiv", a mai afirmat Ponta.

Întrebat cum va guverna dacă se rupe USL, Victor Ponta a răspuns: "Nu m-am gândit la acest lucru, pentru că intenţia mea şi a celor de la PSD este de a merge mai departe cu USL, însă o coaliţie aşa de importantă este când se respectă un acord scris. (...) Noi ne-am respectat toate acordurile scrise. Vă amintesc că în decembrie am vrut să respectam chiar şi acordul cu UDMR, dar nu s-a putut. Noi ne ţinem de cuvânt".

Premierul a menţionat că nu poate spune ce se va întâmpla dacă PNL nu face nimic concret.

"În mod sigur, motivul pentru care şi domnul Antonescu a venit azi la Guvern şi noi am vrut să vorbim este că cei care ne-au votat aşteaptă seriozitate şi solidaritate. Nu poţi să fii nici solidar, nici serios dacă tolerezi un personaj ca Sorin Roşca Stănescu", a adăugat Ponta.

"Dacă Sorin Roşca Stănescu va fi un erou la liberali, atunci vor apărea şi alţi doritori de glorie şi ruptura va fi inevitabilă", a avertizat liderul PSD.

Victor Ponta a subliniat că orice social-democrat care atacă miniştrii liberali sau pe Crin Antonescu va fi exclus din PSD.

"Orice social-democrat care atacă miniştrii PNL sau pe Crin Antonescu sau care vine în Parlament şi face alte majorităţi, noi suntem mai puţin timizi decât liberalii, îl excludem din partid şi cu asta, basta", a susţinut preşedintele PSD.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218