REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ponta: Dacă noul Cod fiscal nu va fi aprobat, nu vom avea o nouă lege a salarizării

Ponta: Dacă noul Cod fiscal nu va fi aprobat, nu vom avea o nouă lege a salarizării

Replica API 11 august 2015 | 00:06 170

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că în cazul în care noul Cod fiscal nu va fi aprobat, nu va putea fi aplicată și o nouă Lege a salarizării, având în vedere că cele două se află într-o strânsă legătură.

"Nu. Vă răspund de pe acum: nu. Normal că sunt în strânsă legătură, că sunt legate de bugetul pe care-l vom avea la dispoziție, în baza prevederilor (noului Cod fiscal — n.r.). Întâi strângi bani prin Codul fiscal și Codul de procedură fiscală și după aceea îi cheltui, nu invers", a declarat premierul, întrebat dacă va mai intra în vigoare o nouă lege a salarizării, aflată în fază de proiect, în cazul în care nu se adoptă noul Cod fiscal.

El a explicat că afirmațiile că salariile tuturor bugetarilor vor fi mărite de la 1 ianuarie 2016 și acest lucru va duce la un dezastru nu sunt reale. "S-a spus că de la 1 ianuarie se măresc toate salariile bugetarilor și o să fie un dezastru. Nu se întâmplă așa ceva. Legea, așa cum a fost scrisă de către ministrul Muncii, doamna Plumb, prevede o perioadă de ani de zile de tranziție. Dacă spune cineva că de la 1 ianuarie se pot mări toate salariile la bugetari, e o minciună. Nu se pot mări. Se pot mări în anumite trepte, în ceea ce lasă spațiul bugetar în fiecare Lege a bugetului. Dar avem o regulă, avem un sens, adică omul știe: 'domn'e, nu mai sunt 70 de mii de clase și de trepte și de aranjamente'. Asta este regula, și pe urmă punem pe această regulă, în baza Codului fiscal și a veniturilor bugetare...Într-adevăr, nu pierde nimeni niciun leu, dar de adăugat se adaugă ani de zile în baza resurselor bugetare", a mai declarat premierul.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614