REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta: Dacă tot schimbăm axa Londra-Washington în Berlin-Washington, aș propune să facem Roma-Washington

Ponta: Dacă tot schimbăm axa Londra-Washington în Berlin-Washington, aș propune să facem Roma-Washington

Replica API 3 martie 2015 | 00:14 165

Premierul Victor Ponta a propus, luni, crearea unei axe Roma-Washington, "fiindcă e la modă", atât timp cât, a susținut prim-ministrul, "schimbăm axa Londra-Washington în Berlin-Washington".

Ponta a făcut aceste declarații în cadrul unui discurs susținut la o ceremonie organizată de Ambasada Italiei la București, unde au fost acordate legitimații de italofoni unor personalități române care au promovat limba și cultura italiană.

"Îmi place să cred că cei care sunt prezenți aici sunt nu numai italofoni, dar și italofili. Poate că cele aproape 20 de milioane de români se simt și italofoni și italofili și asta nu înseamnă decât o apropiere foarte mare între cele două țări. Azi în Parlament se discută despre strategia națională, despre noul șef al Serviciului Român de Informații și, dacă schimbăm axa de la Londra-Washington în Berlin-Washington, atunci, dat fiind că e la modă, aș propune să facem Roma-Washington. Roma, Londra, Berlin, important este să fim toți la Washington și la București prezenți. Cu siguranță pentru mine întotdeauna este o plăcere să mă duc întâi la Roma și după aceea în restul Europei", a spus premierul.

Într-o postare mai veche pe blogul personal, Eduard Hellvig, validat luni la conducerea SRI, scria: "Prioritatea fundamentală a anului 2015 este, în opinia mea, ancorarea mai pronunțată și activă a României în ecuația securității euro-atlantice, pe axa Washington — Berlin — București". Articolul său a fost criticat, în condițiile în care la București se vorbește despre o axă București — Londra — Washington.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367