REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ponta: ‘De doi ani Dragnea a monopolizat spațiul public cu discuțiile despre justiție, dar nouă ne mor copii de meningită’

Ponta: ‘De doi ani Dragnea a monopolizat spațiul public cu discuțiile despre justiție, dar nouă ne mor copii de meningită’

Replica API 27 aprilie 2019 | 00:31 299

Fostul premier al României, preşedintele Pro România, Victor Ponta, susţine că partidul pe care îl reprezintă are cei mai buni candidaţi pentru alegerile europarlamentare ce au loc în data de 26 mai. Cea care deschide lista Pro România este un comisar european în funcţie – Corina Creţu, iar lista este completată şi de 3 foşti premieri: Victor Ponta, Mihai Tudose și Iurie Leancă. „De doi ani Liviu Dragnea a monopolizat spațiul public cu discuțiile despre justiție, dar nouă ne mor copii de meningită, de rujeolă sau de gripă. Este ceva incredibil pentru o țară europeană în secolul 21. Nu există politici publice în sănătate, nu există proiecte în educație sau infrastructură. În schimb, ni se servesc tot felul de remanieri și restructurări guvernamentale. Dacă vrem să schimbăm ceva, să oprim acești iresponsabili interesați doar de funcții și bani și să ne întoarcem la buna guvernare din perioada 2012-2015 atunci PRO România este cea mai bună soluție”, a transmis Victor Ponta în cadrul unui scurt interviu.

Reporter: De ce ar vota românii cu PRO România la alegerile europarlamentare?!

Corina Creţu: În primul rând, avem cea mai bună listă de candidați. Și aici mă gândesc la Corina Crețu, care este comisar european în exercițiu. Adică are cea mai înaltă funcție la nivel european dintre toți candidații care vor participa în aceste alegeri. Este un om în care am încredere că va continua să se bată pentru a aduce bani europeni în România, așa cum a procedat și acum când a propus creștere cu 8% a alocărilor pentru țara noastră în exercițiul financiar următor. Apoi, vreau să remarcați că avem pe listă trei foști premieri: eu, Mihai Tudose și Iurie Leancă. Toți am avut performanțe bune la guvernare și am demonstrat că suntem capabili să administrăm eficient treburile statului.

În al doilea rând, românii cu viziuni de centru stânga au o alternativă serioasă și competentă la dezastrul pe care îl reprezintă azi PSD. În fiecare săptămână ne împrumutăm cu miliarde de euro la dobânzi foarte mari, dar fără a construi un metru de autostradă, fără să modernizăm un salon de spital sau să facem măcar o toaletă decentă pentru școlile din mediul rural. În fiecare zi auzim că prețurile au crescut din nou, că avem facturi mai mari și rate la bănci din ce în ce mai greu de suportat. Toată propaganda creșterilor de salarii și pensii a fost îngropată de inflație. Adevărul este că românii o duc astăzi mai rău. Pe de altă parte, am ajuns un stat foarte vulnerabil. De doi ani Liviu Dragnea a monopolizat spațiul public cu discuțiile despre justiție, dar nouă ne mor copii de meningită, de rujeolă sau de gripă. Este ceva incredibil pentru o țară europeană în secolul 21. Nu există politici publice în sănătate, nu există proiecte în educație sau infrastructură. În schimb, ni se servesc tot felul de remanieri și restructurări guvernamentale. Dacă vrem să schimbăm ceva, să oprim acești iresponsabili interesați doar de funcții și bani și să ne întoarcem la buna guvernare din perioada 2012-2015 atunci PRO România este cea mai bună soluție.

Și în al treilea rând, vreau ca românii să fie conștienți că pe 26 mai se joacă viitorul european al țării noastre. Liviu Dragnea se bate de 2 ani cu toate instituțiile europene pentru că nu-l lasă să-și dea legile care să-l scape de pușcărie. Și pentru că nu a reușit, încearcă printr-un discurs populist, agresiv și profund anti-european să îndepărteze România de UE și să o întoarcă într-o perioadă întunecată a istoriei, adică la dictatură. PRO România dorește să ne întoarcem la normalitate și să încetăm cu discuțiile care nu îi privesc pe români. Este aberant să pierdem proiecte, oportunități și bani europeni esențiali pentru dezvoltare din cauza unui singur om. Experiența candidaților noștri este o garanție că vom reuși să refacem imaginea țării noastre în UE, astfel încât să putem folosi instrumentele și mecanismele europene pentru atingerea propriilor obiective naționale: dezvoltarea infrastructurii, spitale regionale, școli moderne și proiecte de mediu.

Rep.: Care sunt principalele mesaje pe care le veți transmite în campania electorală?

V.P.: PRO România se va concentra în această perioadă în toate reuniunile pe care le vom avea cu cetățenii pe transmiterea a două lucruri esențiale.

Primul este că fiecare vot pentru echipa PRO România este un vot pentru social-democrația europeană și pentru păstrarea țării noastre în marea familie europeană. România trebuie să își recâștige respectul și demnitatea la nivel european și să se manifeste ca un actor regional puternic, un factor real de stabilitate, securitate și progres în această parte a Europei marcată de turbulențe.

Al doilea este că fiecare vot pentru PRO România înseamnă un vot categoric împotriva lui Liviu Dragnea și o schimbare mai rapidă a actualului guvern incompetent. Un vot semnificativ pentru PRO România ar reseta scena politică și ne-ar da posibilitatea să schimbăm actualul drum greșit pe care merge țara. Fiecare zi în plus cu Dragnea și Dăncilă, despre care toate datele ne spun că este cel mai prost cuplu și cel mai nociv din istoria României, înseamnă o notă de plată mai mare și mai dureroasă pentru fiecare român. Fiecare zi cu această conducere incompetentă și care fură înseamnă un cost uriaș. Înseamnă o economie care merge mai prost pentru noi toți. România merită mai mult decât Liviu Dragnea. Măcar aici putem fi de acord cu PSD!

Rep.: Care este principalul proiect politic al PRO România?

V.P.: Avem pregătite politici publice în toate domeniile importante: infrastructură, sănătate, educație, energie, transporturi și mediu. Dar, în acest moment, cel mai important proiect politc al PRO România, care ar trebui să fie și obiectivul nostru național pentru următorii ani, va fi să reușim să convingem cât mai mulți români care muncesc peste hotare să se întoarcă acasă. Ori acest lucru se poate întâmpla doar dacă vom le vom oferi salarii și condiții decente care să se apropie de cele din țările în care se află acum. Este foarte important să facem acest lucru cât mai repede, pentru că România are un deficit uriaș de forță de muncă. Dar avem patru milioane de români care au deja o experiență occidentală și multă experiență. Oameni care sunt foarte buni în meseriile pe care le fac și care ar aduce un plus de valoare economiei noastre. Acesta trebuie să fie cel mai important obiectiv național pe care să ni-l propunem. Tot ce face acest guvern acum este să ne arunce în criză, iar dacă nu vom reuși să aducem înapoi măcar o parte din resursa umană valoroasă pe care am pierdut-o în ultimii ani atunci vom avea o mare problemă ca să ieșim cu bine și repede din recesiune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218