REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ponta, despre comasarea alegerilor: Dacă nu mai particip, pot fi și comasate și separate

Ponta, despre comasarea alegerilor: Dacă nu mai particip, pot fi și comasate și separate

Replica API 8 septembrie 2015 | 23:27 214

Premierul Victor Ponta a declarat luni că e mai bine pentru un guvern să aibă alegeri mai puține. În ceea ce privește propunerea lui Liviu Dragnea de comasare a tuturor alegerilor, Ponta a arătat că, dacă el nu mai participă, acestea pot fi și separate și comasate.

"Eu dacă nu mai particip, acuma pot fi și comasate și separat. Sunt decizii politice. Cu guvernul pe care îl conduc eu putem să implementăm ceea ce este acum în vigoare, nu ceea ce va fi în viitor. Altfel ce să vă spun, sigur că e mai bine pentru un guvern să aibă alegeri mai puține dar trebuie să vorbească (n.r.—Liviu Dragnea) și cu înfierbântații ăștia de la PNL, care acum vor în fiecare zi alegeri.

Înainte fugeau de alegeri ca dracu' de tămâie, acum vor în fiecare zi alegeri și îmi fac plângeri penale după ce au votat ei în Parlament să nu se mai facă alegeri. Dacă Liviu Dragnea reușește să aibă o discuție serioasă cu cei de la PNL, nu au fugit de la Comisia pentru modificarea Constituției, dacă îi prinde și îi aduce înapoi e foarte bine", a spus Ponta la Palatul Parlamentului întrebat ce părere are despre comasarea alegerilor așa cum a propus Dragnea.

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni că pentru ca toate alegerile să aibă loc în același an trebuie modificată Constituția și a adăugat că, în privința acestui subiect, așteaptă răspuns din partea PNL și a președintelui Klaus Iohannis.

"Așa cum am spus, pentru a avea toate alegerile în același an e nevoie de modificarea Constituției.

Principiul la care m-am referit și anume organizarea alegerilor în același an poate avea o variantă, varianta la 4 ani, care ar implica scurtarea mandatului parlamentarilor următorului mandat până în 2019 dar ar însemna și scurtarea mandatului președintelui, ceea ce nu mi se pare corect, sau varianta în care mandatul președintelui rămâne de 5 ani și se extinde mandatul pentru ceilalți aleși parlamentari și aleși locali", a afirmat Dragnea la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218