REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ponta, despre numirea la CEO: Distrugerea sistemului energetic românesc este una din "sarcinile" Guvernului de tehnocraţi

Ponta, despre numirea la CEO: Distrugerea sistemului energetic românesc este una din "sarcinile" Guvernului de tehnocraţi

Replica API 20 iulie 2016 | 00:20 309

Fostul premier Victor Ponta a analizat pe pagina de Facebook numirea noului membru în boardul de la Complexul Energetic Oltenia. "Ce credeţi că făcea Propaganda Securistă dacă îl numeam eu pe acest domn ( nu îl cunosc, poate fi bun sau rău, nu asta e subiectul aici)??!? Credeţi că se anunţau PE Facebook să vină protestarii în Piaţa că vreau să vând ţara către Rusia, Coreea de Nord, China ?!? Se sesizau procurorii să îi faca repede un dosar penal?!? Pregatea PNL Gorj o grevă a minerilor contra Guvernului?!?", se întreabă retoric Ponta.

"Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) a numit in data de 15 iulie un nou membru in directorat, anunta comania printr-un comunicat transmis luni. Noul membru se numeste Klaus Leiders, insa, desi a fost numit in baza OUG 109/2011 privind managementul corporativ, CV-ul acestuia nu este disponibil nicaieri in mod oficial. Potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, Leiders Klaus este cetatean german, detine o firma in Germania prin care ofera servicii de inginerie, iar din 2013 lucreaza pentru o companie miniera din Rusia. In anii trecuti a lucrat in domeniul minier in mai multe tari, printre care si Coreea de Nord si China, dar si in Romania pentru o firma de materiale de constructii din Ploiesti si ca manageri in proiecte in domeniul aurului si cuprului".

Din 2008 detine in Germania firma K.u.K. Engineers. Din 2013 are un contract cu o firma din domeniul carbunelui Karakan Invest din Moscova, unde este director tehnic. Documentul mai arata ca in 2015 a lucrat pentru firma Elpro si a fost manager in trei proiecte din domeniului aurului si cuprului, in zona Banatului. Proiectele au esuat din cauza ca nu erau viabile, se precizeaza in documentul citat de Hotnews.

Analiza fostului premier a Complexului în contextul noului executiv

"La inceputul lui 2012 Complexul Energetic Oltenia era practic in faliment / prima solicitare a partenerilor internationali catre noul Guvern a fost restructurarea, concedieri colective si reducerea drastica a productiei ( ceea ce avantaja evident pe termen lung importurile de energie)!

Am refuzat aceasta strategie de capitulare / am numit manageri romani cu experienta in domeniu care au pastrat locurile de munca, au marit productia si au adus societatea pe profit!

In 2015 managerii romani s-au trezit cu dosare penale fabricate si au fost schimbati imediat ce au venit "tehnocratii" ( noul Ministru al Energiei a spus ca a primit "ordin" sa faca asta- intre timp judecatorii au decis definitiv ca schimbarea a fost ilegala)!

romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614