REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta, despre o eventuală schimbare de candidaturi USL: Mai trebuie să vreau şi eu!

Ponta, despre o eventuală schimbare de candidaturi USL: Mai trebuie să vreau şi eu!

Replica API 7 octombrie 2013 | 00:00 155

Liderul PSD, Victor Ponta a reiterat, duminică seara, că nu intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor, precizând că mai trebuie să dorească şi el o eventuală schimbare de candidaturi la nivelul USL, în care să fie implicat, şi explicând astfel că el nu intră în discuţie. "Noi am avut nişte congrese în care am desemnat un candidat la prezidenţiale şi unul la funcţia de prim-ministru. Dacă e nevoie să schimbăm ceva la cererea colegilor de la PNL, o să discutăm, dar sincer nu ştiu şi nu văd în acest moment despre ce e vorba", a spus Ponta la România TV.

La insistenţa moderatorului de a se pronunţa în privinţa unei eventuale "rocade" la nivelul USL dacă sondajele vor recomanda în acest sens, în sensul ca din partea PSD să fie desemnat un candidat la alegerile prezidenţiale, iar PNL să propună un prim-ministru, Ponta a răspuns: "Păi mai trebuie să vreau şi eu", adăugând că mai are lucruri de făcut ca prim-ministru până în 2016 şi că el nu candidează la Preşedinţie.

"Deci, eu nu intru în discuţia asta. Dacă va fi un alt lider PSD care să aibă şanse mai mari decât Antonescu la prezidenţiale, nu ştiu fiindcă nu am măsurat niciodată, sociologic vorbind, aşa ceva", a adăugat Ponta.

El a ţinut totodată să precizeze că nu are programată pentru duminică nicio discuţie cu Antonescu, ci doar luni dimineaţa, la USL.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declarase anterior pentru Gândul că Crin Antonescu şi Victor Ponta şi-au programat pentru duminică o întâlnire pentru a discuta problemele care au apărut în ultima perioadă în USL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de ProTV, că premierul Victor Ponta ar fi un candidat "redutabil" la alegerile prezidenţiale, dar nu unul mai bun decât el, în timp ce Traian Băsescu nu mai e o ţintă de campanie, fiind un "caz clasat".

Antonescu a fost întrebat dacă îl vede pe Victor Ponta un candidat la prezidenţiale.

"Cu certitudine. Nu în sensul că aş afirma eu acum că intenţionează. Ştiu că nu intenţionează, că planul de carieră politică al domniei sale e altul, dar, dacă mă întrebaţi dom'le, ar putea fi un candidat valabil?, evident că ar putea fi unul dintre cei mai puternici candidaţi", a răspuns Antonescu.

El a fost întrebat în ce măsură va fi schimbat candidatul USL la prezidenţiale, dacă, potrivit protocolului Uniunii, Victor Ponta va fi mai bine cotat în sondaje.

"Dacă la momentul respectiv, când vom lua această prevedere a pactului, a acordului politic, (...) un om din PSD, premierul să zicem, va fi cel mai bine plasat în sondaje în intenţie de vot la Preşedinţie, deci nu în alte sondaje - în încredere, frumuseţe, simpatie - atunci el ar putea spune bun, eu candidez la Preşedinţie şi atunci postul de prim-ministru revine PNL. Aşa ceva este însă foarte puţin probabil", a răspuns Antonescu.

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat că luni va avea loc o şedinţă a USL, la ora 10.00, în care trebuie discutate criticile aduse de Crin Antonescu premierului Victor Ponta şi PSD, precum şi proiectele mari ale Uniunii, precum Constituţia, regionalizarea şi descentralizarea.

El a precizat că întâlnirea nu va fi una "de rutină", pentru că în ultimul timp "s-au făcut tot felul de afirmaţii în spaţiul public, în care s-au pus sub semnul întrebării câteva din proiectele mari ale USL: regionalizarea, descentralizarea, Constituţia, obiective pe care trebuie să le ducem la capăt".

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367