REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta, despre Portul Constanţa: Ori privatizăm măcar o treime, ori...

Ponta, despre Portul Constanţa: Ori privatizăm măcar o treime, ori...

Replica API 10 martie 2014 | 00:00 239

Premierul Victor Ponta a arătat, luni, că scoaterea la vânzare pe bursă a 5% din acţiunile Portului Constanţa este prea puţin şi că ar trebui vândute pe bursă minim o treime din acţiuni pentru a atrage interesul investitorilor privaţi, notează realitatea.net.

Premierul a comentat declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit căruia liberalii s-ar fi opus trecerii Portului Constanţa sub coordonarea administraţiei locale.

"Eu îmi aduc aminte, cu domnul Antonescu am fost în campanie la Constanţa şi domnul a spus mai tare ca mine că susţine ca portul Constanţa să... Acum, memoria începe să se şteargă într-o săptămână. Implicare în privat, în primul rând capital privat, Ministerul Transporturilor şi autoritate locală este soluţia pe care au adoptat-o toate porturile mari din Europa: Rotterdam, Hamburg. Vrem să dezvoltăm sau vrem să facem demagogie de-asta mică?", a spus Ponta, care a participat la o conferinţă de presă la Ministerul Dezvoltării Regionale.

El a precizat că ar trebui scoase la vânzare pe bursă minim o treime din acţiunile Portului Constanţa.

"Cine cumpără 5% din acţiunile portului, ce să faci cu 5%? De ce să vii investitor străin să bagi 5% în ceva...? Suntem neserioşi. Adică ori facem măcar o treime, ca să existe un interes pentru investitorii privaţi, ori dacă nu, nu. Eu nu privesc în cheie politică, de altfel cu miniştrii liberali am colaborat foarte bine şi au înţeles, doar că prea nu li se dădea voie de la partid", a susţinut primul ministru.

Victor Ponta a precizat că pentru dezvoltarea infrastructurii trebuie implicat cât mai mult capital privat.

"Eu aşa cred că vor funcţiona toate companiile. De exemplu, cred că şi aeroportul Bucureşti trebuie să meargă să fie listat şi toate celelalte. Eu în asta cred, în implicarea capitalului privat în companiile de stat şi cred că sună destul de liberal chestia asta, dacă tocmai liberalii vor să naţionalizăm să-mi spună", a conchis premierul, citat de agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367