REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ponta, despre reincriminarea insultei şi calomniei de către Curtea Constituţională: Pentru presă pot să dau o lovitură de stat!

Ponta, despre reincriminarea insultei şi calomniei de către Curtea Constituţională: Pentru presă pot să dau o lovitură de stat!

Replica API 4 mai 2013 | 00:00 172

Istoria ne joacă feste, în cazul reincriminării insultei şi calomniei de către Curtea Constituţională, este de părere premierul Victor Ponta. El susţine că, în calitate de preşedinte al Comisiei de elaborare a noului Cod Penal, nu a fost de acord cu "re-penalizarea" calomniei. Ponta a explicat că în cazul insultei, discuţia este mai simplă, iar lucrurile se complică numai în cazul calomniei, accentuând faptul că s-ar impune o procedură prin care să se plătească despăgubiri.

Premierul nu a vrut să critice Curtea Constituţională, dar a spus că pentru presă este dispus să dea chiar şi o lovitură de stat: "Mi se pare că istoria, întotdeauna ne joacă nişte feste. Am fost extrem de acuzat de presă, de o parte, de faptul că mi-am permis să critic Curtea Constituţională anul trecut. M-am învăţat minte, nu o mai critic. Stiţi foarte bine opinia mea, referitoare la faptul că în cazurile de calomnie, insulta ca insulta, mă rog, se iartă mai uşor. În cazuri de calomnie ar trebui să avem o procedură să plătească despăgubiri în primul rând. Faptul că poţi să scrii orice, să acuzi pe oricine de orice, la calomnie vorbim de fapte penale, fără nici un fel de probă. Mai departe că a a spus Curtea Constituţională că ar trebui să fie şi incriminare penală, e o discuţie deja mai complexă. Eu am fost şi preşedintele Comisiei de elaborare a noului Cod Penal şi atunci nu am fost de acord şi nici membrii comisiei, cu repenalizarea calomniei. Despre insultă, discuţia e mai simplă. Acum însă este o decizie a Curţii Constituţioanale, nu ştiu ce să fac, dacă nu respect decizia Curţii Constituţionale s-ar putea să fiu acuzat că dau vreo lovitură de stat şi distrug statul de drept, dar pentru presă pot să dau o lovitură de stat", a conchis Ponta. Menţionăm că Ponta a fost prezent la inaugurarea celei de a şasea bază SMURD din România şi a transmis "cele mai bune urări jurnaliştilor" de Ziua Presei, arătându-se încântat că aceştia au lucrat chiar şi în Vinerea Mare.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218