REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ponta, despre suspendarea lui Băsescu: Nu ştiu şi nu cred. Eu vreau modificarea Constituţiei în 2013

Ponta, despre suspendarea lui Băsescu: Nu ştiu şi nu cred. Eu vreau modificarea Constituţiei în 2013

Replica API 2 ianuarie 2013 | 00:00 132

Premierul Victor Ponta a declarat marţi la România TV că nu crede că Traian Băsescu va fi suspendat în 2013 dar că îşi doreşte modificarea Constituţiei astfel încât niciun preşedinte al statului să nu aibă mai multă putere decât îşi doreşte populaţia. Acesta a mai precizat că vrea un nou model de societate în 2013, în care românii să fie mai solidari.

"România a închis un ciclu politic, social anul trecut şi acum, cu o nouă realitate politică şi cu forţe proaspete reformatoare să ne punem într-o direcţie cu care să fie de acord întreaga societate. În ultimii ani a fost un sentiment de război, Guvernul era într-un război cu populaţia, Parlamentul era într-un război intern. Pentru cele mai importante decizii, fie ca e vorba de modificarea Constituţiei de profilul nostru de societate, putem să facem lucrul acesta nu batandu-ne unii cu alţii ci convingându-ne şi ascultandu-ne unii pe alţii", a declarat premierul Victor Ponta, la România TV. Victor Ponta a precizat că îşi doreşte un nou model de societate în care "să ne ascultăm mai mult şi să ne războim mai puţin". "Pentru presă e mai interesant se înţelege Ponta cu Băsescu. Când vorbesc de soldaritate nu ma refer doar la preşedinte, indiferent că e domnul Băsescu. Va fi altcineva în 2014. Şi prim ministru acum sunt eu, va veni altcineva după mine. Mă refer la părţi importante ale societăţii. Să nu mai luăm decizii pentru medici sau pacienţi, cumva punându-i unul împotriva celuilalt, fie pentru părinţi şi copii, fie pentru cei mai bogaţi sau săraci. E un nou model de societate în care să ne ascultăm mai mult şi să ne războim mai puţin. Când vine vorba de relaţia dintre preşedinte şi premier, cred că e o obligaţie pentru noi toţi. Asta aşteaptă societatea în ansamblu de la noi", a declarat prim ministrul Victor Ponta. Acesta a mai decarat că doreşte modificarea Constituţiei în prima jumătate a anului astfel încât să includă reguli clare cu privire la prerogativele şefului statului. Întrebat destre o eventuală suspendare a preşedintelui în 2013, acesta a declarat că "nu crede" că se va întâmpla acest lucru. "Nu ştiu şi nu cred dar cred că trebuie să punem în Constituţia României, acum în prima jumătate a anului, toate acele garanţii şi mecanisme prin care niciun viitor alt preşedinte, şi nu mă refer la domnul Băsescu care îşi încheie mandatul, să nu aibă mai multă putere decât îşi doresc oamenii. Să evităm conflictele pănă ajung în formele cele mai dăunatoare. Să fie reguli clare în Constituţie, învăţămintele pe care le-am tras în ultimii ani, în viitor să nu mai de ce să suspenzi un preşedinte", a mai declarat Victor Ponta.

sursa: rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102