REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ponta: Diaconescu să-l sfătuiască pe preşedinte. Eu n-am încredere în asemenea sfătuitori

Ponta: Diaconescu să-l sfătuiască pe preşedinte. Eu n-am încredere în asemenea sfătuitori

Replica API 18 mai 2012 | 00:00 180

Premierul Victor Ponta afirmă că fostul ministru de Externe, actualul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, ar trebui să îşi exprime opiniile legate de reprezentarea României la Bruxelles doar în discuţiile cu preşedintele Traian Băsescu, spunând că el nu are încredere în asemenea sfătuitori."Diaconescu să-l sfătuiască pe domnul Băsescu. Discuţiile între preşedinte şi primul-ministru n-au nevoie de sfătuitori, mai ales că n-am încredere în asemenea sfătuitori", a spus Ponta, solicitat de presă să comenteze declaraţiile consilierului prezidenţial.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a declarat, la RFI, referitor la reprezentarea României la Bruxelles, că textul Constituţiei îl indică în mod clar pe şeful statului, el menţionând totodată că "orice discuţie politică nu ar face decât să vulnerabilizeze mandatul României".

Cristian Diaconescu susţine că România trebuie reprezentată de preşedinte, nu de premier.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre nivelul la care România trebuie să fie reprezentată la următorul Consiliu European, dar că nu s-a înţeles cu şeful statului şi că urmează ca această discuţie să continue. "Ne-am înţeles că nu ne-am înţeles pe această temă. Rămâne să discutăm în continuare", a spus Ponta, fără alte detalii. Premierul Ponta a anunţat, săptămâna trecută, că a avut deja o primă discuţie cu preşedintele Băsescu privind nivelul la care România să fie reprezentată la următorul Consiliu UE şi că şeful statului i-a spus că vrea să meargă în continuare la Bruxelles, discuţie care va continua pentru a evita "o situaţie ridicolă". Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a declarat, luni, că, în lipsa unei rezolvări prin dialog între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, problema reprezentării la Consiliul European poate ajunge şi la Curtea Constituţională.

Sursa:Rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614