REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ponta: Duminică seară nu o să rostesc "I-am ciuruit"

Ponta: Duminică seară nu o să rostesc "I-am ciuruit"

Replica API 7 decembrie 2012 | 00:00 184

Premierul Victor Ponta i-a promis, joi seară, lui Sergiu Nicolaescu, la inaugurarea cinematografului din Târgu Jiu care poartă numele regizorului, că duminică, după ce USL va câştiga alegerile, nu va rosti replica "I-am ciuruit!", Nicolaescu spunându-i că în schimb poate spune: "Pohta ce-am pohtit".Victor Ponta i-a mărturisit, joi seară, lui Sergiu Nicolaescu, la inaugurarea cinematografului din Târgu Jiu care poartă numele actorului şi regizorului, că şi-ar fi dorit ca măcar o dată să joace într-un film de-al acestuia, fie şi ca figurant.

Ulterior, premierul a menţionat că "timpul a trecut însă", dar directorul România Film, Marius Iuraşcu, prezent la eveniment, i-a spus că mai are posibilitatea să joace în filmele lui Sergiu Nicolaescu întrucât acesta are proiecte noi pentru anul 2013.

De asemenea, Ponta i-a promis regizorului că duminică, după ce USL va câştiga alegerile parlamentare, nu va rosti replica "I-am ciuruit" (spusă de Gheorghe Dinică în filmul "Cu mâinile curate", regizat de Sergiu Nicolaescu).

"Vă promit că duminică seară nu o să rostesc replica celebră: I-am ciuruit", a spus Ponta, iar Sergiu Nicolaescu i-a răspuns: "În schimb puteţi rosti cealaltă replică celebră: Pohta ce-am pohtit (n.r. - spusă de Amza Pellea în filmul Mihai Viteazul)", cei prezenţi în sală aplaudând.

Ponta a mai spus că apreciază filmele lui Nicolaescu, în special pe cele istorice, şi a menţionat că îşi va trimite copii la cinematograf pentru a învăţa istorie.

"O să-i conving pe Andrei şi Irina să înveţe istorie din filmele lui Sergiu Nicolaescu, iar celor care sunt în funcţii publice o să le trec obligatoriu în fişa postului să vadă Comisarul Miclovan", a declarat Ponta.

La inaugurarea cinematografului 3D a fost proiectat filmul "Viaţa lui Pi", Ponta rămânând în sală pentru a viziona a parte din acesta.

De altfel, premierul a probat o pereche de ochelari 3D, declarându-se foarte încântat şi menţionând că îi poate folosi în acelaşi timp cu cei pentru vedere.

"Ăştia sunt foarte buni, că la unele filme la care mă duc cu copii văd aşa, în ceaţă", a mărturisit premierul, într-o discuţie cu Sergiu Nicolaescu şi cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu , prezentă, de asemenea, la eveniment.

"Viaţa lui Pi" a fost prezentat în premieră mondială la Târgu Jiu în format 3D, conducerea România Film spunând că a făcut eforturi uriaşe pentru a aduce filmul la această lansare, premiera oficială a producţiei americane fiind programată pentru 21 decembrie, la Los Angeles.

Sergiu Nicolaescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că este foarte mulţumit de felul în care arată cinematograful care îi poartă numele.

El a precizat că în anul 2013 vrea să realizeze două filme pe care intenţionează să le lanseze la noul cinematograf. Unul dintre acestea are drept subiect viaţa Mariei Tănase, iar celălalt se numeşte "Candele de zăpadă" şi este despre cel de-al doilea război mondial.

La rândul său, directorul România Film, Marius Iuraşcu, a afirmat că instituţia doreşte să amenajeze cinematografe 3D şi în alte oraşe de provincie.

"Credeţi că mai vine cineva să transforme în sală de bingo sau altceva un cinematograf care poartă numele lui Florin Piersic sau al marelui Sergiu Nicolaescu? Cinematografele erau până acum o vacă de muls pentru unii. Aşa am reuşit să stopez pierderea cinematografelor şi să îi readucem pe spectatori în săli. Vorbim de Draga Olteanu Matei la Piatra Neamţ, de Ion Besoiu la Sibiu, de Amza Pellea la Craiova, de Papaiani la Piteşti, de Geo Saizescu la Severin şi, săptămâna viitoare, începem reamenajarea la Deva, de unde este Ileana Stana Ionescu", a declarat Iuraşcu.

La cinematograful inaugurat joi seară la Târgu Jiu vor fi proiectate, vineri, mai multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu, intrarea fiind liberă.

Amenajarea Cinematografului "Sergiu Nicolaescu" la Târgu Jiu a costat circa 250.000 de euro, bani din bugetul regiei România Film, Primăria Târgu Jiu contribuind cu aproximativ 200.000 de lei.

Preţul maxim al unui bilet nu depăşeşte 15 lei, directorul România Film anunţând că persoanele cu handicap au gratuitate la toate proiecţiile, iar pensionarii şi copii sub 14 ani doar la anumite proiecţii.

Cinematograful este singurul din oraş, fiind vorba despre vechiul cinematograf "Victoria", care în ultimul an a fost închis, în această perioadă fiind modernizat.

Sergiu Nicolaescu a fost declarat, joi, cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu, într-o şedinţă festivă a Consiliului Local.

Sergiu Nicolaescu a participat la şedinţa festivă a Consiliului Local Târgu Jiu, în care consilierii prezenţi au votat în unanimitate propunerea prin care acesta a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului.

Originar din Târgu Jiu, Nicolaescu le-a spus consilierilor locali şi primarului Florin Cârciumaru că este impresionat şi că nu îi va uita niciodată întrucât această zi în care a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului este una extrem de importantă pentru el.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369